Dolar 40,0144
Euro 47,0375
Altın 4.279,92
BİST 10.083,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 32°C
Açık
Tekirdağ
32°C
Açık
Sal 30°C
Çar 32°C
Per 28°C
Cum 29°C

Arıtılan su tarımsal sulamada kullanılacak

Arıtılan su tarımsal sulamada kullanılacak
31 Mart 2021 12:10

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 30 Mart 2021 Salı günü Keşan Merkez Atık Su Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.
Saat 10.00 sıralarında tesise gelen Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hasan Özer Tutulmaz’dan bilgi aldı.
“Arıtılan suyumuz pırıl pırıl”
Burada konuşan Helvacıoğlu, Atık Su Arıtma Tesisi’ni geliştirmeye ve tasarruflar konusunda çalışmalara devam ettiklerini ifade ederek,
“Keşan Belediyesi Merkez Atık Su Arıtma Tesisimizde SAİS ‘Sürekli Atık Su İzleme Sistemi’ kurulumumuzu tamamladık. Sistemimiz sayesinde tesisimizin çıkış suyu kalitesi Bakanlığımız tarafından anlık olarak takip edilebilecek. Teknolojik denetim ile tesislerimizin uzaktan ve etkin denetimini yaparak, su kaynaklarının kirletilmesini engelliyoruz. Arıtılan suyumuz pırıl pırıl. Tahlillerimiz tertemiz. Atık su arıtma tesisimizde arıtılan suyu park ve bahçe ile tarımsal sulamada kullanmak için çalışmalara başladık. Çevreyi korumanın önemini ve suyun değerini çok iyi biliyoruz. Ayrıca 900 bin TL’lik hibe projemizle yılda 1 milyon TL’lik elektrik tasarrufu elde ediyoruz.” dedi.
“Yılda 2 milyon TL’yi Keşan’ımıza hizmet olarak geri döndürüyoruz”
Daha sonra söz alan Uslu ise şunları söyledi: “Göreve geldiğimizde tesisimizin bir firma tarafından ayda 170 bin TL bedel ile işletildiğini tespit ettik. Bu rakam çok yüksek.
Tesisimizi belediye olarak ‘Kendi bünyemizde işletebilir miyiz?’ dedik. O günden bu yana 2 yıldır tesisimizi kendi bünyemizde işletiyoruz.
Sadece yedek parça ücreti ödüyoruz. Yılda 2 milyon TL tasarruf sağladık. Tesisimizin işletimi için daha önce verilen ayda 170 bin TL, yılda 2 milyon TL’yi Keşan’ımıza hizmet olarak geri döndürüyoruz. Daha iyi şartlarda tesisimizde hizmete devam ediyoruz. Tasarruflarımızı, koordineli çalışma ile vatandaşımıza hizmet olarak yansıtıyoruz, mali disipline çok önem veriyoruz.”