Dolar 40,0144
Euro 47,0375
Altın 4.279,92
BİST 10.083,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 32°C
Açık
Tekirdağ
32°C
Açık
Sal 30°C
Çar 32°C
Per 28°C
Cum 29°C

VATAN KAHRAMANI ŞAHİN BEY

1 Nisan 2021 13:13

Antep’in kurtuluşunun SENBOL ismi Şahin bey şahin bey milli mücadelede cepheden cepheye koşmuş bir vatan evladı ve bir vatan kahramanı milli birliklere Katılarak kısa sürede etraftaki köylerde gönüllü 100 kişiden oluşan milis kuvvetleri olarak Şubat 1920’den itibaren Kilis Antep kara yolunu kapatarak Fransız ordu kuvvetlerinin geçmesine engel oldular.
Fransızların defalarca saldırmalarına rağmen çok büyük zayiatlar verirler şahin beyin direnişini kıramazlar
Fransızlar 24 Mart’ta altı bin kişilik tam donanımlı ağır top ve seri otomatik silahlarla Antep e girmek üzereyken şahin bey sadece piyade tüfekleri ile altı bin kişilik orduya karşı üç gün uymadan çarpışmaya devam etti Fransızlara her Çarpışmada büyük kayıplar verdirirdi. Üç gün süren çarpışmada sonra şahin beyin yiyecek mühimmat denen hiçbir şey kalmamıştı arkadaşları ısrarla geri çekilelim demelerine rağmen şahin bey geri çekilmiyordu artık şahin beyin bir tek mermisi kalmamıştı şahin beyin bütün arkadaşları geri çekildiler şahin bey geriye doğru bir tek adım atmadı.
ŞAHİN bey artık şehadet zamanı geldi diyerek tüfeğine süngüsünü takarak düşmana saldırdı birkaç Fransız askerini süngüledikten sonra binlerce Fransız alçak askerlerine karşı daha fazla Dayanamadı ve orada şehit düştü.
Değerli Türk milleti ve Kıymetli gençler ben bu satırları ağlayarak yazdım işte Antep i gazi Antep yapan şahin bey ve Gazi Antep halkıdır.
Maraş i Kahraman Maraş yapan Kahraman Maraş’ın Kahraman halkıdır.
Urfa’yı Şanlı Urfa yapan Şanlı Urfa’nın Şanlı halkıdır.
İşte Türk milletinin geçmişi Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz Değerli gençler geçmişinizi hatırlayarak onlarda örnek almak Sizlere yakışır.

Dosta güven düşmanlara korkusun
Şanlıdır tarihin ey şanlı asker
İslam dünyasının tek umudusun
Şanlıdır tarihin ey şanlı asker

Dize getirmiştin yedi düveli
Düşmanındır senin hedefin belli
Seninle kırıldı düşmanın beli
Şanlıdır tarihin ey şanlı asker

Her an düşmanımız hedefimizdir
Başkomutan bizim rehberimizdir
SELİM der Mehmetçik gurumuzdur
Şanlıdır tarihin ey şanlı asker..

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR