Dolar 40,2470
Euro 46,7961
Altın 4.321,03
BİST 10.225,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 32°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
32°C
Parçalı Bulutlu
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 29°C
Cts 29°C

BOŞLUKTA YÜRÜYEN GENÇLİK

22 Nisan 2021 12:56

Evet Türk gençliğinin tamamına hitap etmiyorum bazı gençlerimiz geçmişlerini iyi bilirler tarihi bilgileri oldukça güzel hun imparatorluğu gök Türkler kara hanlar Harezmler oğuz ve Selçuklular ve Osmanlılar.
İslam dinini ilk kabullenen Kara hanlılardan günümüze kadar İSLAM dininin bayraktarlığını yapan bizim asil soyumuzdur. İşte geçmişini hayranlıkla benimseyen ve takip eden gençlerimiz ülkelerine ve törelerine bağlıdırlar. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum bazı gençlerimiz ise her şeyden bihaber boşlukta yürüyorlar.
Boşlukta yürüyen sevgili gençlerimiz ucu bucağı belli olmayan evrende bütün yıldızlar ve gezegenler boşlukta seyahat halinde ve adeta semah dönüyorlar. Güneş sistemindeki gezegenlerde boşlukta yürüyorlar. Evrendeki bu sistem yaklaşık On beş milyar yıldır kusursuz işliyor.
Ey değerli gençler bunca yıldır kusursuz güneş sisteminde üstün de yaşadığımız dünyamız yörüngesinden şaşmadan güneşin etrafında dönüyor boşuna mı dönüyor haşa bu sistemi sevk ve idare eden yüce ALLAH her şeyi insanlar için yaratmıştır. Her mevsimin kendisine has oldukça faydalı meyve ve sebzeler yetişir kim için insanlar için.
İnsanları ayakta tutan hal ve harekatını tanzim eden beyin gücü var beyin gücünü yitiren inşa kendisini idare edemez. Ayrıca kendisine cüzi irade vermiştir ona göre her kes kendi yolunu tayin etsin diye kimileri ecdadının törelerini benimseyerek yoluna devam eder.
Evrendeki sistemi yaratan ve idare eden ALLAHTIR sizi de ALLAH yaratmıştır kendinizi idare edin varacağınız yolu iyi seçin diye sizlere beyin gücü vermiştir. Beyninizi iyi kullanırsanız selamete kötü kullanırsanız felakete sürüklenirsiniz.
Dünyanın beyin gücü KÜR ANI kerimdir KUR ANI kerim rağbet görmediği zaman ALLAH KELAMİ KADİM OLAN kitabına sahip olur bu nedenle beyinsiz kalan dünyamız bir seyyareye çarparak Kıyameti koparacaktır..

İyi kullanmasan beyin gücünü
Beyhude boşlukta yürür gidersin
İki yoldan biri senin tercihin
Tercihine göre yürür gidersin

Bir yolun sonunda hidayet vardır
Bir yolun sonunda felaket vardır
Kimi yardır kimi bahtı karadır
Kendi isteğinle yürür gidersin

Yazar selim usta yazar yorulmaz
Kimisi inanır kimi inanmaz
Gelenler eylenmez gidenler gelmez
Sende kaderinle yürür gidesin.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR