Yorgun yürekten “Yorgun Şiirler” kitabı

Trakya Demokrat gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Mehmet Asil Yılmaz, “Yorgun Şiirler” adıyla yayınladığı yeni şiir kitabında, 86 yaşındaki yüreğinin derinlerinde damıttığı onlarca şiirini okurlarının beğenisine sundu.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Anabilim Dalı Başkanlığı’ndan emekli olan Prof. Dr. Mehmet Asil Yılmaz, yeni şiir kitabına ilk sayfada yer alan, “Yalnızlık ve hasretlik baskı yapınca yüreğime, sevdan ipekten şal olur, seriliverir üzerime” sözleriyle başlıyor.
Daha önce “Özgürlük Elde Değil”, “Oğul Balı” ve “Sevda Yağmuru” adlı üç şiir kitabı ile “Sonbahar Gülü”, “Çançiçeği”, “Anadolulu Elif” ve “Benim Adım Memed” adlı romanlarını yayınlayan eğitimci-şair Mehmet Asil Yılmaz yedinci kitabı “Yorgun Şiirler’de 129 şiirine yer verdi.
Şair Mehmet Asil Yılmaz, öğretim üyeliği yaptığı yıllarda binlerce ziraat mühendisinin yetişmesine katkıda bulunup, çalışmalarıyla ülke tarımının gelişmesi için çaba harcarken, edebiyata da gönül verip, şair ve yazar olarak birçok esere imza attı.
Makaleleriyle, Trakya Demokrat gazetesi okurlarıyla birçok konudaki fikir ve düşüncelerini paylaşan Yılmaz, kitaplarından elde ettiği gelirin büyük bir kısmını sivil toplum kuruluşlarına bağışladı.
“Yorgun Şiirler kitabımı; aşı, işi, çoluğu çocuğu, evi, ailesi uğruna saçını süpürge eden, Anadolu Kadınlarına, milleti, halkı için, insanlığın huzuru için, gece gündüz çalışan, görevini kılı kırk yararak ifa eden, laik, demokrat, yurt sever bilim insanlarına, eğitimcilere, emekçilere, memurlara, yöneticilere, üreticilere, çiftçilere, dağını taşını, toprağını, ormanını, ekosistemini koruyan, kollayan doğa severlere armağan ediyorum” diyen şair Mehmet Asil Yılmaz’ın şiir kitabında çok sayıda akademisyen ve edebiyatçının da övgü dolu sözleri yer alıyor.
Trakya Demokrat yazarlarından gazeteci-yazar Tuncay Dağlı da, Prof. Dr. Mehmet Asil Yılmaz’la olan kadim dostluğuna dayanarak yazdığı önsözde, şair Yılmaz’ı “Gönül İnsanı” olarak niteledi. Dağlı yazısının bir bölümünde, “Şiir yazmak öyle herkese mahsus bir yetenek değildir. Hele de yazdığı şiirlerde kendini anlatıyorsa şair.. Cesaret ister.. Yürek ister.. Duygu ister..
Şair gün gelir aşka dalar, gün gelir sitemkar dizeler yazar kalemi. Bazen sevgiden dem vurur, bazen de yaşadıklarına, kendine reva görülenlere isyan eder. Dökmek ister içindekileri dünya aleme. Aslında dünyayı tersine döndürüp, hayata bir yeni bir düzen vermek gelir içinden de, gücünün yetmeyeceğini bilip, mısralara sığınır.
Değerli şair hocam Prof. Dr. Mehmet Asil Yılmaz’ı tanıyorsanız eğer, kitabının kapağını açmadan önce nelerle karşılaşacağınızı tahmin edersiniz. Tanımıyor ve bu kitabı okuyorsanız da, bittiğinde onu çok iyi tanıyıp, bilmiş olacaksınız.
Çünkü o, yetiştiği toprakların kokusu üzerine sinmiş, altında ıslandığı yağmur damlalarıyla yıkanmış, memleketini insanıyla, ağacıyla, börtüsü böceğiyle tanımış, sevmiş ve bağlanmış, buram buram bir Anadolu insanıdır. Zaten “ben Anadoluyum” derken de bunu kast ediyor, kendisi” diyerek, şair Yılmaz’ın yüreği yanık bir Anadolu insanı olduğunu vurguluyor.
Trakya Demokrat gazetesi olarak yazarımız Prof. Dr. Mehmet Asil Yılmaz’ı kutluyor, yeni kitabının hayırlı olmasını diliyoruz.
(HABER: Trakya Demokrat Haber Merkezi)

filter: 0; jpegRotation: 90; fileterIntensity: 0.000000; filterMask: 0;