Dolar 39,5568
Euro 45,4654
Altın 4.261,15
BİST 9.196,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 28°C
Açık
Tekirdağ
28°C
Açık
Cum 30°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

VEKİL GÜNDOĞDU BAKAN KURUM’A SORDU: GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN ZARARLARI NASIL TELAFİ EDECEKSİNİZ?

VEKİL GÜNDOĞDU BAKAN KURUM’A SORDU: GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN ZARARLARI NASIL TELAFİ EDECEKSİNİZ?
24 Temmuz 2024 12:59

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kurumlar Köyü’nde faaliyet gösteren Biyogaz ve Gübre Entegre Tesisinin işletilmesi sırasında yaşan kirliliğe dikkat çekerek, Bakan Kurum’a “Geri dönüşü olmayan zararları nasıl telafi edeceksiniz?” diye sordu.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu,  Kırklareli Babaeski İlçesi Kurumlar Köyü’nde faaliyet gösteren Biyogaz ve Gübre Entegre Tesisinin işletilmesi sırasında yaşan kirliliği ve neticelerini aktararak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’a konuyla ilgili soru önergesi sundu.

Gündoğdu önergesinde şu ifadeleri kullandı: “Kırklareli İlimizin Babaeski İlçesine bağlı Kumrular Köyü’nde faaliyet gösteren Biyogaz ve Gübre Entegre Tesisinin işletilmesi sırasındaki meydana gelen kirlilik bölgede canlı yaşamını tehdit etmektedir.

Bölgede çevreye ve Kumrular Deresi’ne dökülen atıklar, derenin sularını kirleterek deredeki canlıların yok olmasına neden olmaktadır.

Derede kirlilikten dolayı sular siyah akmakta, yoğun kokular oluşmakta ve sık sık balık ölümleri meydana gelmektedir.

Bölgedeki tesis ve tesislerin faaliyetleri sonucu vatandaşlarımızın ciddi sağlık sorunları yaşamaması için tedbirlerin süratle alınması zorunludur.

Bu doğrultuda;

1-Anılan bölgede faaliyet gösteren işletme ve işletmeler düzenli olarak kontrol edilmekte midir, işletmelerin son 10 yıldaki faaliyetlerinde çevresel kirlilik yarattığı tespit edilmiş midir, son 10 yılda denetleme sırasında ihmal ve kusurları olan hangi işletmelere, hangi tarihte, ne ceza uygulanmıştır, uyguladığınız cezalar, sorunlara çözüm olmuş mudur?

 

2-Bakanlığınızın tüm uyarı ikaz ve cezalarına rağmen bölgede canlı yaşamını tehdit eden işletmelerin geri dönüşü mümkün olmayan zararlarını nasıl telafi edeceksiniz?”