Dolar 35,9677
Euro 37,1790
Altın 3.307,49
BİST 9.951,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 5°C
Çok Bulutlu
Tekirdağ
5°C
Çok Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 7°C
Sal 8°C

17 AĞUSTOS DEPREMİ’NİN 22. YIL DÖNÜMÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILDI

17 AĞUSTOS DEPREMİ’NİN 22. YIL DÖNÜMÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILDI
25 Ağustos 2021 13:02

Türkiye tarihinin en büyük depremi olan ve binlerce insanın hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 depreminin 22. yıl dönümü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen farkındalığı artırmaya yönelik etkinliklerle anıldı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından 17 Ağustos 1999 Depremini anma etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz hafta boyunca sırasıyla Marmaraereğlisi, Süleymanpaşa, Çerkezköy, Çorlu ve Şarköy ilçelerinde açık hava sinema gösterimi düzenlendi.
“San Andreas Fayı” adlı sinema gösterimi etkinliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Açık havada gerçekleştirilen sinema gösterimi etkinliğinin yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi deprem simülasyon tırı ile de deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda vatandaşlara afet farkındalık eğitimi verildi.
“DEPREM DEĞİL, BİLİNÇSİZLİK VE TEDBİRSİZLİK ÖLDÜRÜR”
17 Ağustos Depremi’nin büyük yıkımlara sebep olduğunu ve unutulmaması gerektiğini belirten Başkan Kadir Albayrak, “17 Ağustos 1999’da Gölcük’te ve sonrasında yurdumuzun dört bir yanında yaşanan depremler, Türkiye’nin aktif fay hatları üzerinde yer alan bir deprem ülkesi olduğunu çok acı bir şekilde göstermiştir. Dileğimiz güzel Tekirdağ’ımızda ve ülkemizin başka yerlerinde, başta deprem olmak üzere doğal afetlerin yaşanmamasıdır. Ancak yaşanabilecek her türlü afete hazırlıklı olmak durumundayız. Unutulmamalıdır ki deprem değil, bilinçsizlik ve tedbirsizlik öldürür. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, 2014 yılından bu yana Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığımız bünyesinde önemli çalışmalara imza attık. Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik faaliyetlerimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. 17 Ağustos depremini unutturmamak ve afet farkındalığı oluşturmak adına ilçelerimizde çeşitli anma etkinlikleri düzenledik. Aynı acıların yaşanmaması ümidiyle, milletçe en kara gecelerimizden birini yaşadığımız, derin bir şekilde sarsıldığımız ve acı kayıplar verdiğimiz 17 Ağustos depreminin 22. yıl dönümünde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, tüm halkımıza sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum” dedi.

Haberler