Dolar 36,6866
Euro 39,9378
Altın 3.518,75
BİST 10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 19°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
19°C
Az Bulutlu
Pts 7°C
Sal 7°C
Çar 11°C
Per 12°C

AİLE HEKİMLERİ BİR KEZ DAHA İŞ BIRAKIYOR

AİLE HEKİMLERİ BİR KEZ DAHA İŞ BIRAKIYOR
1 Aralık 2024 11:35

Aile Hekimleri, eziyet yönetmeliğini protesto etmek için bugünden itibaren 5 gün iş bırakma eylemi yapacak.

5-7 Kasım’da 3 gün süreyle iş bırakan aile hekimliği çalışanları, geçen sürede uyarılarının dikkate alınmadığını belirterek bir kez daha iş bırakma kararı aldı. “Eziyet” Yönetmeliği’ne karşı aile hekimliği çalışanları 2-6 Aralık tarihlerinde bir kez daha iş bırakacak.

Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği Başkanı Barış Gazi Karadeniz, yönetmeliğin sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik gerekli düzenlemeleri içermediğini belirterek, “hastalara ve koruyucu hekimlik uygulamalarına yeterli zaman ayrılmasına olanak sağlamadığını ve  bu nedenle hastalarla hekimlerin karşı karşıya geleceğini savundu.

Belli ilaç gruplarının reçetelenmesi ve sevklerinin de sınırlandırıldığını söyleyen Karadeniz, birinci basamağın, koruyucu hekimliğin ticarileşmesinin istendiğini ifade ederek, emeğimizin sömürülmesini ve  yurttaşın parasının cebinden alınmasını istemedikleri için iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

SAĞLIKÇILARIN TALEPLERİ

Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının bazı talepleri şöyle:

  • Kamusal bir hizmet olan birinci basamak sağlık hizmetlerinin fiziki ve tıbbı donanımı ile ASM’leri kamu tarafından sağlanmalı.
  • Nitelikli bir sağlık hizmeti sunabilmemiz için yeterli zaman ve olanak sağlanmalı. ASM sayısı hekim başına 2 bin nüfusu aşmayacak şekilde artırılmalı.
  • Kadrolu ve güvenceli istihdam modeli ile yeterli hemşire, ebe, teknisyen görevlendirilmeli, aşılama ve diğer koruyucu hekimlik uygulamaları desteklenmeli, geliştirilmeli.
  • Emekliliğe yansıyacak tek kalemden oluşan, insanca yaşamaya yetecek düzeyde ve kesilmeyecek maaş ödenmeli.
  • Gelire katkısı yüzde 20’yi geçmeyecek ve yapılan hizmetin niteliğini ödüllendiren bir performans uygulamasına geçilmeli./ AYŞE KEŞKEK

 

Haberler