Dolar 34,9466
Euro 36,7211
Altın 2.977,22
BİST 10.125,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 8°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
8°C
Az Bulutlu
Cts 10°C
Paz 9°C
Pts 12°C
Sal 13°C

AİLE HEKİMLERİNİN İŞ BIRAKMA EYLEMİ BUGÜN SONA ERİYOR

AİLE HEKİMLERİNİN İŞ BIRAKMA EYLEMİ BUGÜN SONA ERİYOR
6 Kasım 2024 11:20 | Son Güncellenme: 6 Kasım 2024 11:21

Aile hekimlerinin, yeni yönetmeliğe karşı başlattıkları üç günlük iş bırakma eylemi bugün sona eriyor. Hekimler, yeni yönetmelik geri çekilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerinin mesajını verdi. 

Hekimlerin tüm uyarılarına rağmen Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan Sağlık Bakanlığı  tarafından hazırlanan ve aile hekimlerinin ‘eziyet yönetmeliği’ olarak nitelendirdikleri “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik” resmi gazetede yayımladı.

Yeni yönetmeliğinin hasta hekim ilişkisini müşteri ilişkisine çevirdiğine dikkat çeken hekimler, halk sağlığını tehdit edecek, çalışanların iş güvencesini yok edecek ve emek sömürüsünü artıracak eziyet yönetmeliğinin derhal geri çekilmesini istiyor.

Yönetmelik geri çekilene kadar eylemliklerine devam edeceklerini açıklayan hekimler taleplerini şöyle sıraladı:

1.Kamusal bir hizmet olan birinci basamak sağlık hizmetlerinin fiziki ve tıbbi donanımı ve aile sağlığı merkezleri kamu tarafından sağlanmalıdır.

2.Halkımıza nitelikli bir sağlık hizmeti sunabilmemiz için yeterli zaman ve olanak sağlanmalıdır. Koruyucusağlık hizmetlerinin öncelendiği ve ekip anlayışını gözeten bir sistem inşa edilinceye kadar Aile Sağlığı Merkezisayısı hekim başına 2.000 nüfusu aşmayacak şekilde artırılmalıdır.

3.Kadrolu ve güvenceli istihdam modeli ile yeterli hemşire, ebe, teknisyen görevlendirilmeli, aşılama ve diğer koruyucu hekimlik uygulamaları desteklenmeli, geliştirilmelidir. Kadrosuz, güvencesiz bir şekilde çalışan emekçiler (gruplandırma elemanları) kadroya geçirilmelidir.

4.Aile hekimlerine ve tüm sağlık emekçilerine emekliliğe yansıyacak tek kalemden oluşan, insanca yaşamaya yetecek düzeyde, izin kullandıklarında, hastalandıklarında, çocuğu olduğunda veya ailesinden biri öldüğünde kesilmeyecek maaş ödenmelidir./AYŞE KEŞKEK

 

 


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Haberler