Dolar 34,3061
Euro 37,1912
Altın 3.018,65
BİST 8.885,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 16°C

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİNDE KIYIM OLMAMASI İÇİN VALİLİK İLE GÖRÜŞÜLDÜ 30 DÖNÜM ARAZİYE İNŞAAT YAPMAK İÇİN  3 BİN AĞAÇ MI KESİLECEK?

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİNDE KIYIM OLMAMASI İÇİN VALİLİK İLE GÖRÜŞÜLDÜ  30 DÖNÜM ARAZİYE İNŞAAT YAPMAK İÇİN  3 BİN AĞAÇ MI KESİLECEK?
31 Ekim 2024 12:16 | Son Güncellenme: 31 Ekim 2024 12:17

Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü, kentin tek nefes alma yeri olan Atatürk Orman Çiftliğinde 30 dönüm araziyi yapılaştırmak istiyor. Yaklaşık 3 bin ağacın kesilmesi anlamına gelen bu girişim için STK’lar, Valilik ile görüştü. 

Kentin tek ormanlık alanı olan Atatürk Orman Çiftliğine,   Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Nebi Yaşar tarafından yapılmak istenen Orman İşletme Müdürlüğü binasına karşı sivil toplum kuruluşları(STK)  çalışmalarına devam ediyor.

KENTİN TEK AKCİĞERİ

Orman içinde 30 dönüm arazi üzerine yapılmak istenen binaya karşı Tekirdağ Valiliği ile görüşme gerçekleştiren ve daha önce TMMOB Tekirdağ İKK Sekreterliği görevini yürütmüş olan Cemal Polat, Atatürk Orman Çiftliği’nin kentin tek ormanlık ve mesire alanı olduğunu belirterek,  “Burası bizim akciğerimizdir” dedi.

Ormanlık alanın içinde inşaat yapılamayacağını dile getiren Polat, Tekirdağ’da Atatürk Orman Çiftliği dışında regresyon alanı yok. Çünkü diğer alanlar, kurumlar tarafından düzenlenmedi. Yazın vatandaşlar nefes almak için bu ormanı tercih ediyor. Çünkü kent içinde piknik yapabilecekleri başka alanları yok.

 

‘KUMBAĞ VE KÖSEİLYAS’TA İNŞAATA UYGUN YERLER VAR’

30 dönüm arazi üzerine bina yapılmak isteniyor. 1 dönümde 100 ağaç olsa bu 3 bin ağaç eder. Oysa biz daha önceki yıllarda yer gösterdik, Kumbağ’da ve Köseilyas’ta bina için uygun yer var. Ancak kira parası ödememek için ağaç kesecekler” bilgisini paylaştı.

Ormanın ana arter üzerinde olduğuna dikkat çeken Polat, sakıncasını ise şu sözlerle anlattı: “Ormana gün içinde sürekli giriş çıkış olacak. Bu da trafik kazalarına yol açabilir.”

‘VALİ ALAKADAR OLACAĞINI SÖYLEDİ’

Kıyımın yaşanmaması için Vali Recep Soytürk ile görüşme yaptıklarını söyleyen Polat, durumu anlattık kendisine. Vali Soytürk, konu ile alakadar olacağını bildirdi. Umarız, bu girişimden vazgeçerler” dedi. /ELÇİN YILDIRAL

 

 


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Haberler