Avrupa Birliği İklimTrak Projesi Kapsamında ‘Arazi Tahribatı ve Arazi Tahribatının Modellenmesi: Sosyoekonomik İndikatörler’ Konulu 2. Çalıştay Gerçekleştirildi
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu Avrupa Birliği ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca ortaklaşa desteklenen, TR2017-ESOP-MI-A3-04-CCAGP088 TR21 Trakya Bölgesinde İklim Değişimine Uyum için Nötr Arazi Bozunumu (İklimTrak) Projesi kapsamında, Arazi Tahribatı ve Arazi Tahribatının Modellenmesi (Sosyoekonomik İndikatörler) başlıklı 2. Çalıştay 21 Kasım 2024 tarihinde Tekirdağ DES’ Otel’de gerçekleştirildi.
İklimTrak Projesi 2. Çalıştay Programına TR21 Bölgesi’nden proje paydaşı olarak yer alan kurumlardan “Arazi Tahribatının Dengelenmesi ve İklim Değişikliğine Uyum Platformu” üyeleri katıldı. 110 kişilik çalıştay ekibinde yöneticiler, akademisyenler, mühendisler, proje yönetim sorumluları ve farklı disiplinlerden uzmanlar yer aldı.
“Arazi Tahribatı ve Arazi Tahribatının Modellenmesi: Sosyoekonomik İndikatörler” başlıklı çalıştay programı, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Fatih KONUKCU’nun açılış konuşması ile başladı. Katılımcılar önceden belirlenen dokuz ana tema (Bitkisel Üretim – Arazi Tahribatı, Çayır Mera Yönetimi, Toprak ve Arazi Yönetimi, Su Yönetimi, Hassas Tarım, Sosyoekonomi-Kredi ve Tarım Sigortası, Ekosistem Hizmetleri ve Biyoçeşitlilik, Bitki Sağlığı ve Koruma, Çevresel Etki Değerlendirme) çerçevesinde alt çalışma gruplarına ayrıldı. Trakya Bölgesinin mevcut durumu analiz edilerek, iklim değişikliğine neden olan sosyoekonomik indikatörler belirlendi ve sorunları önlemeye yönelik stratejiler çalışma grupları içinde tartışıldı. Çalıştay, grup moderatörlerinin sunumlarıyla son buldu.
3 eğitim ve 3 çalıştay olmak üzere toplam 6 kez gerçekleştirilecek olan İklimTrak Platform Toplantılarının bir sonraki eğitimi 5 Aralık 2024 tarihinde DES’ Otelde gerçekleştirilecektir.
Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.