AZALAN NÜFUS MİLLİ GÜVENLİK MESELEMİZDİR

Taşçı; “Dünya çoğalırken biz azalıyoruz” İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, TBMM’de yaptığı konuşmada Türkiye’nin nüfus artış hızındaki düşüşe dikkat çekerek, bunun milli güvenlik meselesi olduğunu vurguladı. TÜİK verilerine göre 2001’de 2.38 olan doğurganlık hızının 2023’te 1.51’e gerilediğini, dünya ortalamasının ise 2.31 olduğunu belirten Taşçı, “Azalıyoruz; İşin özeti bu. Ve dünya çoğalırken azalıyoruz; Tehdidin boyutlarından biri de bu.” dedi.
Avrupa Bizden Daha Hızlı Gençleşiyor Taşçı, Fransa, İrlanda, Almanya gibi birçok Avrupa ülkesinin doğurganlık hızında Türkiye’yi geçtiğini, bu durumun Türkiye’nin Avrupa’dan daha hızlı yaşlanmasına veya Avrupa’nın Türkiye’den daha hızlı gençleşmesine yol açabileceğini belirterek ““Avrupa’ya karşı avantaj söylemimizin kaynağı nüfusumuz gençliğiydi. Kim ne kadar farkında bilmiyorum ama; Fransa, İrlanda, Almanya ve daha birçok Avrupa ülkesi doğurganlık hızında Türkiye’yi geçmiş durumda. Yani; Avrupa’dan daha hızlı yaşlanmaya aday bir Türkiye. Veya; Türkiye’den daha hızlı gençleşmeye aday bir Avrupa tablosuyla karşı karşıyayız.” dedi. 2100 Yılında 55 Milyon Türk Nüfusu TÜİK’in nüfus projeksiyonlarına göre, yaşlı nüfus oranının 2030’da %12.9, 2040’ta %16.3 ve 2060’ta %22.6 olmasının beklendiğini aktaran Taşçı, daha da önemlisi Türkiye’nin 2100 yılı nüfusunun 54-55 milyon olarak öngörüldüğünü söyledi. Bu durumun, bugünkü çocukların 75 yaşına geldiğinde nüfusun yarısının 65 yaş üstü olduğu bir toplumda yaşayacakları anlamına geldiğini vurguladı. Taşçı nüfusun yaşlanmasının sonuçları olarak “Daha çok okula, üniversiteye değil daha çok hastaneye, huzurevine, bakımevine ihtiyacı olan bir toplum! İşgücüne katılımı düşmüş bir toplum! Üretimi düşmüş tüketimi artmış bir toplum! Bağımlı bir toplum!” şeklinde sıraladı.
“Gençlere Yaşanılabilir Bir Ülke Bırakamadık”
İYİ Partili Taşçı, Genç nüfusla övünmek dışında gençlerin iyi eğitim alabileceği, mesleklerini yapabileceği, insan onuruna yakışır bir hayat sürebileceği bir ülke yaratılamadığını sözlerine ekleyerek “Onlara temel hak ve hürriyetlerini kullandıkları için dövülmedikleri, sövülmedikleri, “yaşanılabilir” bir ülke emanet edemiyor oluşumuzun kaçınılmaz sonucu olan bir toplum!” dedi.
Taşçı, Aile kurumunun güçlendirilmesi gerektiğine inanmakla birlikte, bir kadının doyuramayacağı veya koruyamayacağı bir çocuğu doğurmak istememesinin anlaşılması gerektiğini ifade etti. Çocukların şiddete maruz kaldığı bir ortamda ailelerin çocuk sahibi olmak istemeyebileceğini söyledi. Nüfus Politikaları ve Yaşlı Nüfusun Entegrasyonu İçin Komisyon Kurulmalı Taşçı, doğurganlık artışını sağlayacak sosyo-ekonomik politikaların ve yaşlı nüfusun topluma entegrasyonunu sağlayacak politikaların belirlenmesi için bir komisyon kurulması gerektiğini ifade ederek “Vatan toprağı içinde sözde vatanlar, millet içinde sözde milletler türetilmeye çalışılırken Türk Milleti’ni çoğaltmak hepimiz için vatani görevdir.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.