BAŞKAN MÜNÜR KILIÇ YENİ SANAYİ SİTESİ PROJESİNİ TANITTI
Tekirdağ Madeni Eşya ve Ağaç İşleri Sanatkarlar Odası Başkanı Münür Kılıç, projesini hazırladıkları yeni sanayi sitesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Kooperatif üzerinden kurulması planlanan yeni sanayi sitesinde 408 iş yeri bulunacak.
Tekirdağ Madeni Eşya ve Ağaç İşleri Sanatkarlar Odası, kurduğu Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (TekKoop) ortaklarına yeni işyerleri inşa edilmesi için girişimlerine devam ediyor. Muratlı yolu üzerinde 300 dönüm arazi üzerine yapılmak istenen yeni sanayi sitesinde 408 işyeri olması planlanıyor. Toprak sahipleri ile yapılan protokol çerçevesinde dönümü için 1 milyon TL isteniyor.
Üyelerine yeni işyeri yaratmak için harekete geçen Tekirdağ Madeni Eşya ve Ağaç İşleri Sanatkarlar Odası, kooperatifleşme yoluna giderek Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (TekKoop)’u kurdu. Kooperatif üzerinden yeni sanayi sitesi kurulması için çalışmalar yürüten Tekirdağ Madeni Eşya ve Ağaç İşleri Sanatkarlar Odası Başkanı Münür Kılıç, oda üyelerine konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.
‘ZANAATKARLARIMIZ ESKİ VE SIKIŞIK MEKANLARDA ÇALIŞIYOR’
Oda üyelerine kooperatife üye olmaları için çağrıda bulunan Kılıç, “Zanaatkarlarımızın sağlıklı koşullarda çalışmaları önemli” dedi.
Tekirdağ Madeni Eşya ve Ağaç İşleri Sanatkarları Odası Başkanı Münür Kılıç, Yeni Sanayi Tekin düğün salonunda üyelerine gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında, zanaatkarların en büyük sorunun mekan olduğunu belirterek, sıkışık, eski ve deprem yönetmeliğine uygun olmayan koşullarda çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Yönetim Kurulu ile beraber yeni bir sanayi sitesinin kurulması gerektiğine karar verdiklerini ifade eden Kılıç, bunun için ilk olarak kooperatifleşme yoluna gittiklerini belirtti.
Kılıç, “2013 yılında oda başkanlığına geldiğimizde o günden bugüne kadar zanatkarlarımızın en büyük sorunun mekansal alanların küçük ve çok eski olması deprem yönetmeliğine uygun olmamasından dolayı yeni bir sanayi sitesi oluşumu gerektiğine karar verdik” dedi.
Arsa çalışmaları sonucunda Muratlı yolu üzerinde bulunan 300 dönüm arsa üzerinde koşullara uygun olduğu için karar kıldıklarını söyleyen Kılıç, arsa sahipleri ile yapılan protokol çerçevesinde 20 tane kamu kurumu ve kuruluşundan ‘alternatifi yoktur’ , ‘olur’ yazısı aldık. Bunun içinde en önemlisi Toprak Koruma Kurulu’ndandı.
Yalnız bu aşamada kooperatif olarak yeterli çoğunluğu sağlayamadığımızdan dolayı sadece tarla fiyatının yüzde 3- 4 ünü toplayabildiğimiz için biz bu tarlanın tapusunu üzerimize alamadık. Belediye tarlayı kooperatif üzerinden alamadığımız için bize ‘kamu yararı yazısı’ vermedi.
DÖNÜMÜ 1 MİLYON
En son çalışmasını yapmış olduğumuz Muratlı yolu üzerindeki 300 dönüm arazi sahipleri ile pazarlık ettik, metrekaresi 1.000 lira olmak üzere dönümü 1 milyon olmak şartıyla 300 milyon para istediler.
Arsa sahipleri ile yüzde 60 peşin yüzde 40’ı yeni yıldan sonra ödemek şartıyla protokol yaptık” diye konuştu./ELÇİN YILDIRAL
Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.