Dolar 35,9977
Euro 37,1476
Altın 3.358,95
BİST 9.852,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 6°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
6°C
Az Bulutlu
Sal 6°C
Çar 8°C
Per 9°C
Cum 12°C

BATI VE BİZ

12 Ocak 2025 13:03

Bir babayı münferiden söylemekten haya Edip bey baba diyen toplumu Hatırlayın birde babasına hey moruk diye seslenen ecdat terbiyesini unutmuş batı hayranlığına kendisini kaptırmış vefasız evlat ve annesine-de ayni şekilde davranır.

Kırk elli yıl önceleri derinleşen bu uçurum toplumumuzu korkutmuyor-mu

Geçmiş yıllarda vuku bulan bir korkunç olayı hatırlatmak istiyorum henüz 17- yaşında liseli bir genç kız babasını satırla doğruyor. Bu menfur ve korkunç olayın sebebine bakın. Ne imiş babam olacak o adam erkek arkadaşımla çıkmama engel olduğu için bunu hak etmişti kızlarına engel olan bütün babalara örnek olsun diye bunu yaptım demiştir. Hiçbir pişmanlık bile duymuyorum diyen batı hayranı bir genç kız.

Ne oldu ecdadımız dan kalan terbiye ve törelere. Ana ve babasına iyi davranan yok-mu elbette-ki vardır ne yazık-ki kendisini internet oyunlarına kaptıranlar hariç.

Ey sorumluluk altında olanlar bazı gençlerimizin bu gidişatının önlenmesini ne kadar düşünüyorsunuz iş işten geçerse çok yazık olur.

Yine-de ümitsizliğe düşmemek lazım ama çok-mu çok düşünmek lazımdır.ki bütün kökler kurumadan sulamaya devam etmek gerekir.

Böyle devam ederse koca çınarın kökü-de kurur gövdesi de kurur ve dalları da kurur. Her şey zelil olmadan çaresine titizlikle bakmak gerekir.

Bir kutsal yapı gibi duvarlar çatlamış olsa da çatısı sağlamdır.

Meseleyi babasını satırla doğrayan genç kızı babası erkek arkadaşıyla gezmesine engel olmasaydı neler olurdu. Kendisini batı hayranlığına kaptıran kız kendisini ilerici ve laik olduğunu-mu zan edecek-ti bu devranın böyle devam etmesinin ne kadar yanlış ve tehlikeli olduğunu ne zaman his edeceğiz.

 

Bağlı bulun ecdadından sana kalan töreye

Bağlanmazsan terbiyenden arından olacaksın

Sarıl ilmi ilahiye bağlı bulun kur ana

Kapatma kalp gözlerini nurundan olacaksın

 

Ruh bedenle bir bütündür kılıftır elbise si

Kulağından alır seda ağızdan çıkar sesı

Dostun değil düşmanındır nefsinin her hilesi

Sırrın verme ser divana serinden olacaksın

 

Selim derki asla zarar bulunmaz sadık dosttan

Günahların cehennemdir sevabın gül gülüş-tan

Sermayen kefendir senin mekanındır kabristan

Sende bir gün dünyadaki yerinden olacaksın.

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
10 Şubat 2025 10:36
9 Şubat 2025 10:27
7 Şubat 2025 10:19
Haberler