BU SESE KULAK VERMEK GEREK
Geçtiğimiz hafta sonu Trakya Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu (Trakya RUBAFED) tarafından, Federasyona yeni katılan dernek temsilcileriyle tanışmak ve kaynaşmak amacıyla bir kahvaltı organizasyonu gerçekleştirildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait Tekirağaç Kafe’deki kahvaltıya bazı gazeteci arkadaşlarımla birlikte ben de katıldım.
Toplantıya 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bazı eğitimciler de davetliydi.
Kurulmasının üzerinden bir yıl gibi kısa bir zaman geçmesine rağmen ilgi odağı olup, çatısı altına çok sayıda derneği alan Trakya RUBAFED’in düzenlediği tanışma kahvaltısına gelenler oldukça fazlaydı.
Aynı zamanda Federasyona yeni katılan derneklerin temsilcilerine teşekkür ve rozet verilmesi amacını da taşıyan toplantıda konuklarına hitaben bir konuşma yapan Trakya RUBAFED Genel Başkanı Nihat Efe, giderek daha genişleyip, güçlendiklerini belirtti.
“Biz artık salonlara sığmıyoruz” diyerek, aynı çatı altında buluşan çok sayıda derneğin önemli bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğini ifade den Nihat Efe, Tekirdağ için büyük bir ihtiyaç olan sosyal tesis konusuna da dikkat çekti.
“Toplantı yapmak için böyle yerler bize küçük geliyor” diyen Efe, “Bundan sonraki süreçte daha büyük yerler ayarlayacağız. İnşallah sesimizi yerel yöneticilerimiz de duyar ve mavi gözlü şehrimiz Tekirdağ’da bu tür organizasyonlar için daha geniş tesisler yaparlar. Bizler de onlara teşekkür ederiz” diye konuştu.
Trakya RUBAFED Genel Başkanı Nihat Efe’ye hak vermemek mümkün değil.
Gerçekten de sivil toplum kuruluşlarının toplantı yapmak, üyelerini yemek ya da kahvaltıda buluşturmak için kullanabilecekleri pek fazla bir yer yok. Otellerin salonları var ama oraları da ekonomik gücü iyi olanlar için uygun. Kültür merkezi veya çay bahçeleri de ancak dar kapsamlı toplantılar için yeterli oluyor.
Bu nedenle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi yetkilileri bu ihtiyacı göz önünde bulundurup, gereksinim duyulan tesisleri bir an önce bu kente kazandırmalılar diye düşünüyorum.
***
Yine geçtiğimiz hafta Trakya’nın tek yerel televizyonu olan Trakya Türk’te yayınlanan Alternatif Analiz programında gazeteci meslektaşlarım Yaşar Polat’la Selahattin Uzun’un konuğu oldum.
Başarıyla devam ettirdikleri programda güncel konuları ele alıp, farklı bakış açılarıyla değerlendiren her iki dostuma çok teşekkür ederim.
Programda ben de Tekirdağ’da ihtiyaç duyduğumuz kültürel faaliyetlerin daha geniş kapsamlı olarak düzenlenmesi gerektiğini vurguladım.
Özellikle de birçok kentte yıllardan beri düzenlenen kitap fuarları, edebiyat günleri gibi kültürel etkinliklerden birinin de Süleymanpaşa’da yaşama geçirilmesini, yazar ve şairlerden oluşan edebiyatçıların kitapseverlerle buluşturulması gerektiğini söyledim.
Toplumu oluşturan bireylerin şiddetten uzak, birbirlerine karşı sevgi, saygı ve güven duyguları besleyerek bir arada yaşaması için sanatsal faaliyetlerin, okumanın, yazmanın, edebiyatçılarla bir araya gelip sohbet etmenin, imzalı kitaplar edinenin çok önemli olduğunu belirttim.
Umarım bu konuda ihtiyaç duyulan organizasyonların gerçekleştirilmesi için yerel yöneticilerimiz benim gibi düşünen çok sayıda Tekirdağlı edebiyatçının sesini kulak ardı etmez.
Tabii bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarıyla, sanatçı ve edebiyatçıların bir araya gelmesi de çok önem taşıyor.
Trakya RUBAFED Genel Başkanı Nihat Efe’ye bu düşünceyle hareket ettiği için teşekkür ederim. Umarım bir gün Federasyonun düzenlemiş olduğu bir kültürel etkinlikte de üyeleriyle bir araya geliriz.
Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.