Dolar 35,5350
Euro 36,6075
Altın 3.104,44
BİST 9.866,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 8°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
8°C
Parçalı Bulutlu
Cum 9°C
Cts 10°C
Paz 10°C
Pts 10°C

BÜYÜKŞEHİR, TELSİZ ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYOR

BÜYÜKŞEHİR, TELSİZ ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYOR
7 Haziran 2024 10:36

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, olası afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında mevcut telsiz altyapı sistemlerinin kapasitelerini güçlendiriyor.

Olası afet durumlarında elektrik şebekelerinde meydana gelebilecek kesintilere karşı kurumlar arası koordinenin ve iletişimin devamlılığının sağlanması adına telsiz sisteminin çalışmaya devam edebilmesi için, röle istasyonları altyapı güçlendirme çalışmalarına başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi ekipleri tarafından, ilk olarak TESKİ Naip İçme Suyu Arıtma Tesisi içerisinde bulunan röle istasyonu güçlendirme çalışması tamamlandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi birimlerinin kendi arasında kablosuz haberleşmesini sağlamak için kurulan telsiz sistemi; İtfaiye, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme, Zabıta ve Fen İşleri Dairesi Başkanlıkları tarafından aktif olarak kullanılıyor. Sistem aynı zamanda, olası afet durumlarında, il merkezinde görev yapan birimler, 112 acil çağrı merkezi, kriz merkezi vb. komuta merkezleri ile tüm ilçelerde görev yapan birimlerin iletişimini de kesintisiz olarak sağlıyor.

 

BAŞKAN YÜCEER: “AFET SONRASI İLETİŞİMİN DEVAMLILIĞI SON DERECE ÖNEMLİ”

Tekirdağ’ın deprem bölgesinde yer alması gerçeğinden hareketle afetlere hazırlık çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Tekirdağ deprem kuşağında yer alıyor. Afetleri önleyebilmemiz mümkün değil ancak önlem almak, öncesi ve sonrasıyla afetlere her anlamda hazır olmak ve tedbirleri almak için çalışmalar yapabiliriz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, olası bir afet sonrası birimler arası iletişim ve koordinasyonun sağlanması ve iletişimin devamlılığı için kurduğumuz telsiz sistemlerimizin altyapılarını güçlendiriyoruz” dedi.

TESKİ Naip İçme Suyu Arıtma Tesisi Role İstasyonu’nda yapılan güçlendirme çalışması çerçevesinde zemin betonu yenilenerek, üçgen örme direk, güneş panelleri, rüzgar türbini, akıllı inverter, akü grubu, konteyner, kabinet, klima, izolasyon trafosu panosu montajları yapıldı. Yapılan çalışma ile, enerji kesintisi yaşanması durumunda, rüzgar ve güneş enerjisinin kullanılarak sistemin aktif halde tutulması hedefleniyor. İl sınırları içerisinde farklı noktalarda bulunan diğer röle istasyonlarında da güçlendirme çalışmaları devam ediyor.


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ETİKETLER:
Haberler