Dolar 38,0516
Euro 43,1582
Altın 3.904,20
BİST 9.338,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 10°C
Çok Bulutlu
Tekirdağ
10°C
Çok Bulutlu
Cum 11°C
Cts 12°C
Paz 15°C
Pts 16°C

DOĞAL YOLLARLA ÜRETİLEN SUCUKLAR DAMAKLARI ŞENLENDİRECEK

DOĞAL YOLLARLA ÜRETİLEN SUCUKLAR DAMAKLARI ŞENLENDİRECEK
31 Ocak 2025 15:11 | Son Güncellenme: 31 Ocak 2025 15:41

Hamsi ve Yayla Şenlikleri’nde , doğal üretim sucuklar da  lezzetleriyle  ziyaretçilerin damaklarını şenlendirecek.  1986 yılından beri bu işi yaptıklarının altını çizen Mehmet Demir, sucukları kendi hayvanlarının etinden elde ettiklerini söyledi.

39 yıllık tecrübeyle sucuk üretimi yaptıklarına dikkat çeken Mehmet Demir,  herkesi Hamsi ve Mıhlama Festivali’ne beklediklerini belirterek, ziyaretçileri de sucuklarının tadına bakılması için standa davet etti.

Mehmet Demir,  sucukların açık havada  asılı halde olmasına ilişkin yapılan” hijyen” eleştirilerine  de açıklık getirdi.

‘AÇIK HAVADA DİNLENDİRİLMESİ GEREKİYOR’

Sucukların tamamen doğal ve fermente olduğunun altını çizen Demir, sucukların asılı halde açık havada dinlendirilmesi gerektiğini söyledi. Güneş ile sucukların harmanlanarak, kurumaya geçtiğini söyleyen Demir, sucuğun bu yöntemle lezzetinin tamamlandığını kaydetti.

‘MİKROP YA DA BAKTERİ BULUNMAZ’

Demir, “Sucukların üzerinde doğal bağırsak bulunuyor.Üzerine toz gelse bile sucuğu suyla yıkayarak üzerindeki bağırsağı kolayca çıkarabiliriz. Bağırsak soyulmadan sucuk yenmez zaten.  Bunun içinde herhangi bir mikrop ve bakteri bulunmaz.Sucukları açık havaya  asmamızın nedeni hava almasını sağlamak. Sucukları ipe bağlayarak temas ettirmeden hava almasını sağlamamız gerekiyor.  Temas ederse bozulur çünkü” diyerek eleştirilere yanıt verdi.

‘KENDİ HAYVANLARIMIZDAN ELDE EDİYORUZ’

Sucukları Kastamonu’da kendi entegre tesislerinde yaptırdıklarını, kendi hayvanlarını doğal ve helal kesim ile kestiklerine işaret eden Demir,  “Kendi ürünümüzü bir takım işlemlerden geçirerek, bağırsaklara dolduruyoruz. Tamamen güvenilirdir ürünlerimiz. Yılların tecrübesine sahibiz. 1986 yılından bu yana bu işi yapıyoruz” dedi.  /AYŞE KEŞKEK

 

 

Haberler