EĞİTİM BİR SEN’DEN ÖMK PROTESTOSU: EĞİTİMCİLER AYRIŞTIRILMASIN!
Eğitim Bir Sen Tekirdağ Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde “Haklar Yarım Kalmasın ÖMK Eğitimcileri Bölmesin” konulu açıklama yaptı. Meclis’e gelecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağına itiraz eden sendika, “Tasarıda Şube Müdürü, Uzman, Araştırmacı, Müfettiş, Milli Eğitim Müdürü ve Yardımcıları kadrolarında bulunan eğitim çalışanlarına, Uzman-Başöğretmenlik unvanı hakkı tanınmamasını kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu hafta Meclis’e gelmesi planlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) taslağına Eğitim Bir Sen’den itiraz geldi. 81 ilde eş zamanlı açıklama yapan Eğitim Bir Sen, Tekirdağ’da ellerinde “ÖMK İdari Kariyeri Göz Ardı Etmesin” “ÖMK Eğitim Yöneticilerini Kapsamalı Mali Kayıp Yaşatmamalı” “ÖMK Ayırmamalı, Ayrıştırmamalı” yazılı dövizleriyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldi.
Eğitim Bir Sen üyeleri, “Adalet Kamuya Hakim olmalı”, “Sınavı Kazandık İtibar Kaybettik”, “Mağduruz, Haklıyız, Kazanacağız” sloganlarını attı.
‘GEREKÇE FİİLEN ÖĞRETMENLİK YAPMAMALARI’
Eğitim Bir Sen Tekirdağ Şubesi adına açıklamayı Fatih Ersöz gerçekleştirdi. Mevcut Öğretmenlik Meslek Kanunu’un kapsamı yönüyle daha baştan yanlış iliklendiğini ifade eden Ersöz, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanlarının, şube müdürleri ile dengi ve üstü kadrolarda bulunanlara kariyer basamakları sınavına girmelerine imkan tanınmadığını kaydetti.
Fiilen öğretmenlik yapmadıklarının gerekçe gösterildiğini söyleyen Ersöz, “Bakanlık müfettişi, il milli eğitim müdürü ve yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü, araştırmacı, şube müdürü, eğitim müfettişi, eğitim müfettiş yardımcısı, eğitim uzmanı kadrolarında görev yapanlarda aranan hizmet süresini tamamlayanlar da uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanına dayalı hakların tanınmamasını protesto ettiklerini dile getirdi.
‘ÖĞRETMEN KÖKENLİ OLDUKLARI GÖZARDI EDİLMEMELİ’
ÖMK taslağının görüşüldüğü süreçte, çeşitli bahanelerle eğitim çalışanları arasında ayrımcı ve dışlayıcı bakış açısının devam ettirilmeye çalışıldığına vurgu yapan Ersöz, şube müdürü veya üstü kadroların büyük çoğunluğunun diğer bakanlıklardan farklı olarak öğretmen kökenli olduklarını hatırlatarak, öğretmenlik unvanının bu kişiler tarafından kazanılmış bir hak olduğunun altını çizdi.
Söz konusu kadrolarda bulunanların eğitim-öğretim kamu hizmetinin niteliği gereği eğitim ve öğretimden ayrıştırılmasının mümkün olmadığını dile getiren Ersöz, “Eğitim yönetimi ve denetimi faaliyetlerini icra ettikleri, bulundukları kurumların sadece idari faaliyet yürütülen yerler değil, eğitim kurumlarını tamamlayan yapılar oldukları, bizatihi eğitim-öğretim içinde bulundukları göz ardı edilmektedir” dedi.
‘EŞİT, ADİL VE BÜTÜNCÜL BİR YASA OLMALI’
“Biz meslek kanununda bütün eğitim çalışanlarının statü ve unvan farkı gözetilmeksizin aynı haklara erişimlerinin mümkün hale getirilmesini, özlük haklarının tanınmasını ve geliştirilmesini istiyoruz” diyen Ersöz şunları kaydetti: “Eğitim Bir Sen olarak, hedefler ve gerçekler bağlamında eğitimciyi ayrıştırmayan, bütünleştiren, farklılaştırmayan eşitleyen, engellemeyen destekleyen; eğitimi ve eğitimciyi bütüncül, eşit, adil ve hakkaniyete uygun bir bakışla ele alan meslek kanunun içeriğinin oluşmasının mümkün ve elzem olduğuna inanıyoruz.”
AK PARTİ VE MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ
Ersöz, siyasi iradeyi ve TBMM’yi meslek kanununda beklentileri karşılanması ve belirtilen kadrolarda bulunanların haklarının tanınması konusunda adım atmaya çağırdı.
Ersöz son olarak taleplerini şu şekilde sıraladı:
-ÖMK ekonomik krize kurban edilmemeli
-Ek ders ücreti artırılmalı
-Uzman ve başöğretmenlik kıdem süreleri söz verildiği gibi 5 ve 10 yıl olmalı
-Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası katmerli ceza haline getirilmemeli
-Birinci dereceye gelen bütün memurlara 3600 ek gösterge hayata geçirilmeli
-Kadroya geçen öğretmenler, kadrolu öğretmenliğin özlük haklarından faydalanmalı
-Anayasal hak olan aile bütünlüğü teminat altına alınmalı
-Sözleşmeli öğretmenlik ve öğretmen alımında mülakat kaldırılmalı
-Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı, memurluğa sınavsız geçisin önü açılmalı
-İptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesine çözüm üretilmeli
-Kamudaki şeflerin maaş dezavantajları giderilmeli./ELÇİN YILDIRAL
Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.