İYİ PARTİ’DEN SİBER GÜVENLİK YASA TEKLİFİNE SERT ELEŞTİRİ: “MİLLİ VİCDAN YOK SAYILIYOR”

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmekte olan Siber Güvenlik Yasa Teklifi üzerine yaptığı konuşmada, teklifin “oldu bitti” mantığıyla hazırlandığını ve milli vicdanı hiçe saydığını savundu. Taşçı; “Siber güvenliğin bir zaruret olduğunda hemfikiriz ama vatanda, mavi vatanda, gök vatanda, uzay vatanda güvenlik iddiasında bulunabilmek için önce takdir edersiniz ki vatan mefhumuna sahip olmak gerekir” dedi.
Taşçı; “Türkiye Büyük Millet Meclisi, öncelikle kimsenin “Ol dedim, olsun.” kararnamelerine kılıf uydurma makamı değildir. İki buçuk ay önce kurulmuş birimin kanununu yapmaya çalışıyoruz günlerdir. Bu, hepimizi yok saymaktır. Taşıdığı sıfata saygısı olan her milletvekilinin de bu tutuma karşı tavır alması gerekir. Milletvekillerinin tavırlarının milletvekili borsalarına göre değil, millî vicdana göre de şekillenmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.
Taşçı: “Bu Yasa ile Niyet Okuma ve Cezalandırma Yetkisi Veriliyor”
Konuşmasında Siber güvenliğin önemine değinen Taşçı, Vatan kavramına sahip olanların, Ege’deki Türk adalarının işgaline seyirci kalamayacağını ve sınırların teröristlere açılmasının vatanseverlikle bağdaşmayacağını ifade etti. İYİ Partili Vekil, konuşmasında iktidarın politikalarını eleştirerek, “Teröristler silah bırakacak diye pazarlanan bir paçavra ile ikinci resmî dil dayatıldığı hâlde, ulus devletin tasfiyesi dayatıldığı hâlde “Hiçbir şart yok.” diye milletine yalan söyleyen vatanseverlik olur mu?” sorularını yöneltti. Taşçı, güvenlik yasalarının hukuki güvenliği ortadan kaldırmaması gerektiğini vurgulayarak, niyet okuma hakkı ve niyeti cezalandırma yetkisi veren uygulamaların hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmadığının altını çizdi.
Cadı Avı Başlayacak
Taşçı, yasa teklifinin hukuki güvenliği zedeleyeceğini ve keyfi uygulamalara yol açabileceğini ifade etti “Kanunlarımız tutuklama tedbiri için kuvvetli suç şüphesi, somut delil ve karartma, kaçma ihtimali aramasını emrettiği hâlde kendi arzusuyla ifadeye gelen kişileri kaçma şüphesiyle tutuklamaktan utanmayan; hukuk devleti tutuklamayla cezanın infazının sağlanamayacağını üstüne basa basa vurguladığı hâlde bir gün yatarı olmayan suçlarla hürriyeti gasbetmekten utanmayan bir zihniyetin böyle yuvarlak ifadeli yasa metinlerini hiçbir hak gasbının kılıfı yapmayacağına biz nasıl inanabiliriz?” diye sordu. Taşçı, ayrıca, “Bu yasanın hukuku böyle kolay çiğneyen bir zihniyetin elinde misal, algı oluşturma gibi subjektif kavramlarla yeni cadı avlarını başlatmayacağına nasıl inanabiliriz?” ifadelerini kullandı.
Türkiye Türklerindir!
İYİ Partili Taşçı, Türkiye’nin Türklerin olduğunu ve her ne olacaksa Türk milleti için, Türk milletine göre ve Türk milleti tarafından olması gerektiğini vurgulayarak Türk milletinin, vatan uğruna din, dil, ırk, fark etmeksizin yek vücut olabilenlerden oluştuğunu ve bu millet için tek önderin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu sözlerine ekleyerek konuşmasını sonlandırdı.