MANİDAR TARİHTE YENİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI: KADINLAR İÇİN SAVAŞMAYA DEVAM EDECEĞİM

CHP’de bir yıldır İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Büşra Nur Pelen, İl Kadın Kolları Başkanı olarak atandığı 25 Haziran gününde yeniden adaylığını açıkladı. Pelen, “Bizden sonraki nesiller de, kızlarımızın, kadınlarımızın daha güvenli, daha huzurlu, daha mutlu olacağı bir ülke idealim için savaşmaya devam edeceğim” mesajını verdi.
CHP İl Binasında, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Engin ve İl Başkan Vekili Halil İbrahim Yıldız ve partililerin katılımıyla adaylığını açıklayan Büşra Nur Pelen, CHP’nin kapısından adımını attığı ilk günden bu yana çalışmadan kaçmadığını ifade ederek, her seçim sürecinde ilçe fark etmeksizin örgütün her adayının, temsilcisinin arkasında kadın kollarının desteğini ve gücünü hissedebilmesi adına durmaksızın çalıştığını söyledi.
Bu süreçte kendisini yalnız bırakmayan il kadın kolları yönetimine, ilçelerin kadın kolları başkanlarına ve yönetimine teşekkür eden Pelen,” Zaman zaman mesnetsiz eleştirilere maruz kalsak da siyasette kadın figürünün yer bulması ve istikrarla görevlerine devam edebilmesi adına birlikte verdiğimiz mücadelelerin ne kadar kıymetli olduğunu geçmişe baktığımda daha iyi anlıyorum” dedi.
‘DEĞİŞİM UMUT EDİYORUM Kİ BİZ KADINLARIN ELLERİNDE BÜYÜYECEK’
Pelen, “Belki de sadece kadın olmaktan dolayı maruz kaldığımız eleştirilere göğsümüzü gererek, ülkemizin siyasette kadın figürlerinin en etkili olduğu partimizde mücadeleye ve başarıya layık olmaktan dolayı gurur duyuyorum.
Ülkemizde hissetmeye başladığımız değişimden dolayı yerel yönetimde iktidar olmak bizlere umut vermiş olup, bu değişim; umut ediyorum ki biz kadınların ellerinde büyüyerek yükselecek.
‘BENİ CESARETLENDİRENLERE TEŞEKKÜR EDERİM’
Belediye Meclis üyeliğimi örgütümüzün kadınları ve şehir bürokrasisi arasında bir köprü kurma vazifesi olarak görüyorum. İl Kadın Kolları Başkanlığı görevimi sürdürürken beni ayrıca bu göreve cesaretlendiren il örgütüme, ilçe örgütüme ve Belediye Başkanımız Volkan Nallar’a teşekkür ediyorum.
Görev tevdi edildiğinde hiç görevden kaçmadım, kaçmamaya devam edeceğim. Yağmurda çamurda her türlü zorlu koşullarda örgütüm ve kadınlarımız için nasıl mücadele verdiysem bundan sonra da vermeye devam edeceğim. Bizden sonraki nesiller de, kızlarımızın, kadınlarımızın daha güvenli, daha huzurlu, daha mutlu olacağı bir ülke idealim için savaşmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
BÜŞRA NUR PELEN KİMDİR?
1994 yılı Tekirdağ doğumlu. İlkokul, ortaöğretim ve lise öğrenimini Tekirdağ’da tamamladı. Sonrasında lisan öğrenimini Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünde tamamladı. Şu anda da Anadolu Üniversitesi İşletme sınıfında öğrenim görüyor.
Sahibi olduğu organizasyon şirketinde 6 yıldır ilçelerde faaliyetlerini sürdürüyor. Ticari faaliyetlerinden dolayı bağlı olduğu oda yönetiminde 2022-2024 yılları arasında Denetleme Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Geride bıraktığımız mahalli seçimlerde belediye meclis üyeliği sebebiyle bu görevinden istifa etti.
2029 2022 yılları arasında Önder Çiftçi’de Genç Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüttü. CHP Süleymanpaşa İlçe Yönetiminde Tarım Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcılığı yaptı. 2023 yılı Haziran ayında da CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirildi.
38’ inci Olağan İl Seçimleri sonrasında İl Sekreteri olarak göreve başladı. Mahalli İdareler ve Yerel Seçim sürecinde İl Sekreterliği görevinden istifa ederek, Süleymanpaşa Belediye Meclis üyesi olarak seçildi. /ELÇİN YILDIRAL