Dolar 34,9466
Euro 36,7211
Altın 2.977,22
BİST 10.125,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 8°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
8°C
Az Bulutlu
Cts 10°C
Paz 9°C
Pts 12°C
Sal 13°C

Marmara Kentsel Dönüşüm Tekirdağ Şube Müdürlüğü’nün açılmasını istedi

Marmara Kentsel Dönüşüm Tekirdağ Şube Müdürlüğü’nün açılmasını istedi
11 Kasım 2024 12:16

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Marmara depremini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Avşar, Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2025 yılı bütçe görüşmelerinde Tekirdağ bağlamında muhtemel bir Marmara depremine değindi ve Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğüne bağlı Tekirdağ Şube Müdürlüğünün açılmasını Bakan Kurum’dan doğrudan talep etti.

Konuşmasında, Marmara depreminin bir beka meselesi olduğunu, Tekirdağ’ın kıyı ilçelerinin Kuzey Anadolu Fay Zonu etkisinde kalarak 1. dereceden deprem bölgesi olduğunu dolayısıyla önceliklendirilmesi gerektiğini ve Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğüne bağlı Tekirdağ Şube Müdürlüğünün açılmasını gerektiğini söyledi.

‘Marmara depremi bir beka meselesidir’

Marmara depremine de değinen Avşar, sayın Bakanın, İstanbul depremi için beka meselesi olduğunu ifade ettiğini ve buna katıldığını söyledi.

“Bakanlığın verilerine göre İstanbul’da 600 bin ve bizim Tekirdağ’la birlikte 1 milyon riskli konut bulunmakta ve bir an önce bunların yenilenmesi gerekmektedir. Bunun yanında son birkaç ayda İstanbul’da birçok binanın kendiliğinden yıkıldığı da görülmüş ve bu durumda olan ve binlerle ifade edilen binanın bulunduğu da açıklanmıştı.”, diyen Avşar; “Ayrıca büyük Marmara depreminin meydana gelmesi durumunda ülkenin ağır bir ekonomik yıkıma uğrayacağı ve 30 milyona yakın insanın doğrudan etkileneceği bir gerçektir.”, dedi.

‘Tekirdağ’ın kıyı ilçeleri Kuzey Anadolu Fay Zonu etkisinde kalarak 1. dereceden deprem bölgeleridir’

Avşar, Marmara’ya kıyısı bulunan seçim bölgem Tekirdağ’da bu etki alanında kaldığını özellikle Kuzey Anayolun Fay Zonu etkisinde kalan kıyı ilçelerimiz 1. dereceden deprem bölgeleri olduğunu ve bu etki kuzeye doğru gittikçe azalmakla birlikte nüfusun çok büyük bir kısmı burada ikamet ettiğini söyledi.

Avşar; “Buraya İstanbul’un birçok yükü burada üzerimize gelecektir. Sizden beklentimiz, yerel yönetimlerle iş birliği halinde hiçbir komplekse kapılmadan, siyasi kaygılara girmeden yukarıda saydığımız vaatleri bir an evvel hayata geçirip bu sorunu bertaraf etmenizdir.”, şeklinde konuştu.

Avşar, İstanbul’da benzer birimlerin olduğunu ve Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğüne Bağlı Tekirdağ Şube Müdürlüğünün açılmasını talep ettiklerini belitti.

Tekirdağ’ın depreme hazırlık noktasında geride kaldığını söyleyen Avşar, riskli yapı stokunun bile şu ana kadar tam anlamınla tespit edilmediğini, üniversitenin Ağustos Ayında böyle bir çalışmaya başladığını ancak henüz paylaşılan bir veri olmadığını ve bütün vatandaşlarımız özellikle Süleymanpaşa, Marmaraeğerlisi ve Şarköy’deki vatandaşlarımız büyük risk altında yaşadığını söyledi.

 


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Haberler