MUSTAFA CAN EKİCİLER İÇİN “ADALET” İSTEDİLER
Uyuşturucu bağımlısı bir çocuk tarafından silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren Süleymanpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Can Ekiciler’in ilk duruşmasında bir araya gelen CHP’liler, yaygınlaşan bireysel silahlanma ve uyuşturucu kullanımına dikkat çekti. Sabah saatlerinde adliye önünde toplanan CHP’liler “adalet” vurgusu yaptı.
19 Ağustos’ta akaryakıt istasyonunda çıkan tartışmada CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Can Ekiciler’i yüzünden vurarak ağır yaralayan 16 yaşındaki şüphelinin yargılanmasına başlandı. İlk duruşma öncesi CHP PM Üyesi Bedirhan Berk Doğru, PM Üyesi Berker Esen, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, CHP İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Engin, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Cenk Işıksel, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Büşra Nur Pelen, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Onur Bozkuter, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk ve partililer Tekirdağ Adliyesi önünde bir araya gelerek, açıklama yaptı.
PM ÜYESİ DOĞRU: ‘EN BÜYÜK NEDEN SİLAHLANMA VE UYUŞTURUCUNUN YAYGINLAŞMASI’
Adliye önünde konuşma yapan PM Üyesi Bedirhan Berk Doğru, artan uyuşturucu kullanımına ve bireysel silahlanmaya dikkat çekti. PM Üyesi Doğru, yaşanan olayın en büyük sebebinin 22 yılda yaygınlaşan uyuşturucunun çocuk denecek yaşa kadar düşmesi ve bireysel silahlanmanın asla önlenememesi olduğunu belirterek, “Bugünden tezi yok, bu işin bir an önce çözüme kavuşturulması bu suçu işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılması ve her şeyden önemlisi artık bireysel silahlanmanın ve uyuşturucunun önüne geçilmesi gerekiyor. 13 -15 yaşındaki çocukların belinde silah cebinde uyuşturucu ile gezmemesi bizim en büyük temennimiz. İnşallah en doğru şekilde adalet yerini bulacak” dedi.
CHP GENÇLİK KOLLARI GENEL BAŞKANI AYDIN: ‘KİMSE SUÇLULARI KORUMAYA ÇALIŞMASIN!’
Söz alan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, Mustafa Can Ekiciler’in genç yaşta demokrasi mücadelesine inanmış bir kişi olduğunu belirterek, “Bugün yaşadığımız olay sadece Mustafa’nın ailesini çevresini üzmemiştir. Aynı zamanda demokrasiye inanan, halkın iradesine inanan tüm vatandaşlarımızı üzmüştür. Mustafa’nın mücadelesine emeğine şahidiz. Bu mücadeleyi bizler devralıyoruz. Süreci CHP olarak takip ediyoruz. Hiç kimse hukukun arkasına sığınarak, suçluları korumaya çalışmasın! Adaletin tecelli etmesi için bizler buradayız, burada olmaya devam edeceğiz. Her taşın altını kaldıracağız. Mustafa ve öldürülen nice gençler için kadınlar için, karanlığın aydınlığa kavuşması için mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.
CHP İL BAŞKANI TAŞMERDİVENLİ: ‘ÇOCUKLAR, GENÇLER VE KADINLAR İÇİN BURADAYIZ’
CHP İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli ise ‘Kardeşimiz, yol arkadaşımız için buradayız. Mustafa Can Ekici’nin başına genle olay bir daha hiçbir gencimiz yaşamasın. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız topum içinde güvenle dolaşsın, hayata umutla baksın diye birlik ve beraberlik mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi.
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI NALLAR: ‘ŞAHISLAR DIŞARIDA SERBESTÇE DOLAŞIYOR’
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar da adalete inandıklarını söyleyerek, “Olay gecesi tabancayı kullanan çocuğun yanında olan iki kişi daha vardı. Birisi belinde tabancayı taşıyordu. Mustafa’yı hayattan koparan şahıs arkadaşının belinden tabancıyı alarak mermiyi ağza vermeden direkt gözüne ateş ediyor. Ancak ertesi gün belinde silah taşıyan kişi serbest bırakılıyor. Savcılığa, mahkeme başkanına sesleniyorum; İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı! Bu iki şahıs dışarıda serbestçe dolaşıyor, taksi şoförü serbest dolaşıyor, kamera kayıtlarında gözüküyor, taksi içinde Mustafa Can Ekici’nin dışarıya çıkması bekleniyor. Tartışma anında itiş kakış olmadan belinden tabancıyı çıkararak hiç tereddüt etmeden hasmıymış gibi canice ateş ediyor. Saldırıda kullanılan silah tornacıda tornadan geçip kurusıkı iken normal bir tabanca haline geliyor. Tabancıyı bu hale getiren sanayideki ustanın da bulunmasını istiyoruz.
Bizler de siyasiler olarak tedirginiz, ailelerimiz çocuklarımız evde tedirgin. Bizler yanımızda polisle mi güvenlik görevlisiyle mi dolaşacağız ya da belimizde tabanca ile geziceğiz” ifadelerini kullandı.
İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI: ‘BU TÜR SALDIRILAR TOPLUMSAL GÜVENLİĞİ TEHİDT EDİYOR’
Adliye önünde CHP adına basın açıklamasını okuyan İl Gençlik Kolları Başkanı Cenk Işıksel ise, Mustafa Can Ekici’nin silahlı saldırı sonrası hayatını kaybetmesinin herkesi derinden üzdüğünü söyledi. Işıksel, “Mustafa Can ağabeyimiz adı gibi candı. Kişiliği, dürüstlüğü, mütevaziliği ile çevresinde sevilen sayılan örnek davranışlara sahip bir ağabeyimizdi” diyen Işıksel, “Bu acı olay ülkemizde bireysel silahlanma ve uyuşturucu kullanımının tehlikeli boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. İnsan hayatını hiçe sayan bu tür saldırılar toplumumuzun huzur ve güvenliğini tehdit etmekte ve ciddi toplumsal sorun haline getirmektedir. Son yıllarda artan bireysel silahlanma kontrolsüz bir şekilde toplumda şiddetin tırmanmasına neden olmuştur. Bu olayda da maalesef bireysel silahlanmanın ne denli yıkıcı sonuçlara yol açabileceğini bir kez daha görülmüştür. Bu noktada silah edinimi, taşınması ile ilgili yasal düzenlemelerin elden geçirilmesi ve daha sıkı denetimlerin uygulanması gerekiyor.
‘BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPILMALI’
Uyuşturucu madde bağımlılığı yalnızca bireyleri değil, toplumun genelini etkileyen bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Saldırının uyuşturucu madde etkisiyle gerçekleştiği iddiaları bu konunun ne kadar ciddi bir tehdit olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bağımlılıkla mücadele kapsamında devlet kumları yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içerisinde çalışarak özellikle gençleri bu tür zararlı alışkanlıklardan korumak için daha etkili adımlar atılması gerekmektedir. Bu tür trajik olayların yaşanmaması için toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir farkındalık önlem seferberliği başlatılması gerektiğine inanıyoruz. Mustafa Can Ekicilerin kaybı, bireysel ve toplumsal güvenlin sağlanması adına acil ve kapsamlı tedbirlerin alınmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Toplum olarak bu tür olayların son bulması adına dayanışma içinde olmalı ve sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz” ifadelerini kullandı./ELÇİN YILDIRAL
Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.