ÖĞRETMENEVİNİN BULUNMAMASI TEKİRDAĞ’A YAKIŞMIYOR
Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Cavit Kartal, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kentte öğretmenevinin bulunmamasına dikkat çekti, Tekirdağ’da öğretmen sayısının yakın zamanda 14-15 bini aşacağını belirterek, yetkililere seslendi: “Misafilerimize, öğretmen evlerimiz yok demeye utanıyoruz!
Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Cavit Kartal, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Tekirdağ’da yaşanan önemli bir sorunu gündeme getirdi. Kentte öğretmen evinin bulunmamasını eleştiren Kartal, bu durumun Tekirdağ’a yakışmadığını söyledi.
Tekirdağ’ın kısa zaman diliminde 1,5 milyon nüfusu bulacak bir büyük şehir olacağını belirten Kartal, Sürekli göç ve misafir alan bu güzel şehrimizde geçmişte açık olup, bu gün kapalı öğretmen evlerinin tekrardan faaliyete alınması, Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizi kapsayan ortak bir Öğretmen evinin yapılması elzem olmuştur” dedi.
Öğretmen sayının çok yakın zamanda 14-15 bine ulaşacağını ifade eden Kartal, “Bu şehrimizde, Öğretmen ve yakınlarının yararlanacağı ,ihtiyaçlarını karşılayacağı öğretmen evlerinin olmaması Tekirdağ’ımıza yakışmamaktadır.Bu anlamlı gün münasebetiyle oldukça mühim bir konuya, elzem bir ihtiyaca dikkat çekmek istiyoruz! Öğretmenlerimizin çalışma koşullarını iyileştirmek ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak adına eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda Çerkezköy ve Kapaklı bölgesinde yıllardır hissedilen öğretmenevi ihtiyacını kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz.
‘ÇERKEZKÖY-KAPAKLI’NIN DA İHTİYACI VAR’
Çerkezköy, Türkiye’nin en önemli sanayi bölgelerinden biridir. Yaklaşık 3.000 öğretmenimiz burada görev yapmaktadır. Hemen yanı başında olan Kapaklı ilçemizde ise 2.000’e yakın öğretmenimiz bulunmaktadır. Ayrıca, yılda yaklaşık 300-400 öğretmenimiz tayin olarak bu bölgeye gelmektedir. Bölgemizde oldukça fazla bir şekilde tayin gelen giden öğretmen yoğunluğu yaşanmaktadır. Ancak, ne Çerkezköy’de ne de çevre ilçelerde öğretmenlerimizin bu zaruri hallerde konaklama ihtiyaçlarını, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir öğretmenevi bulunmamaktadır! Sanayi bölgesi olmasının yanı sıra yoğun nüfus artışıyla birlikte, bu bölgede öğretmenevi ihtiyacı artık bir zorunluluk haline gelmiştir.
‘SÜLEYMANPAŞA’DAKİ ÜÇ YILDIR KAPALI’
Süleymanpaşa’da daha önce faaliyet gösteren, binası halen yerinde duran Öğretmen evimiz yaklaşık olarak üç yıldır kapalı ve hizmet vermemektedir. Eğitim Öğretim kapsamında İlimize gelen Eğitim çalışanı ve öğrencilere konaklayacak oldukları yer bulmakta zorlanıyoruz.
‘MAHÇUP OLUYORUZ’
Polis evi ve Turizm Otelciliği misafirhaneleri de yetmeyince çok yüksek konaklama ücretleriyle Otellere yönlendirmek zorunda kalıyoruz. Anadolu’nun dört bir tarafından bizi arayan, yatacak yer ayırtmak isteyen eğitim paydaşları ve dostlarımıza mahcup oluyoruz. Öğretmen evlerimiz yok demeye utanıyoruz.
Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri birbirine çok yakın olup, yoğunluk bakımından her iki ilçedeki öğretmenlerimizin kolaylıkla faydalanabileceği bir öğretmen evinin yapılması gerekliliği aşikârdır. Fabrikalar ve sanayi kuruluşlarıyla dolu bu bölgede hayırsever iş insanlarının ve kamuoyunun desteğiyle bu ihtiyacın karşılanabileceğine inanıyoruz.
Türk Eğitim-Sen olarak çağrımızdır:
Bu öğretmenler gününde, Çerkezköy’e bir öğretmenevi kazandırılması, Süleymanpaşa’da binası halen yerinde duran Öğretmen evinin gerekli tadilatı yada yıkılıp,”YERİNDE YENİLENMESİNİN” yapılarak, çok gerekli olan ihtiyacın karşılanmasını istiyoruz.Tekirdağ İlinde Çerkezköy,Çorlu ve Süleymanpaşa’da öğretmenevi şarttır.Yapılacak Öğretmen evlerinin şehir merkezinden uzakta olmamasını talep ediyoruz.Herkesi bu mücadelede bizlerle omuz omuza olmaya davet ediyoruz.MEM,Yerel ve İdari Yöneticilerimizi, bu konuda ihtiyacın önemi konusunda bilgilendiriyoruz.
‘MEB NEZNİNDE GEREKLİ GİRİŞİMLER YAPILSIN’
Polis evinin, Orduevinin faaliyette olduğu gibi Öğretmen evini de faal hale getirelim.
MEB nezdinde gerekli girişimleri yapalım. Öğretmenlerimizi,altında ezilerek yaşadıkları bunca ekonomik sorunlar karşısında,yürek ve zihinlerinde filizlenen sahipsizlik duygularından kurtaralım.Öğretmenlerimizin gönlünü alalım.Motivasyonlarını artıralım. Dışarda Çay ve kahve fiyatlarının el yaktığı bu zamanda, bir araya gelip çay,kahve içecek,sohbet edebilecek oldukları mekanlarına kavuşturalım.
Kamu kurumları, yerel yönetimler, iş insanları ve hayırseverler, bu projeye katkıda bulunarak öğretmenlerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilir. Bu konuda gerekli adımların atılmasını bekliyor ve talebimizin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.
Öğretmenler, ülkenin geleceğini inşa eden mimarlarIdır. Onların sosyal ve mesleki ihtiyaçlarını göz ardı etmek, geleceğimizi ihmal etmek demektir. Gelin, 24 Kasım’ın anlamına uygun bir şekilde bu önemli adımı hep birlikte atalım!
Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.