Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 19°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 19°C

SÜLEYMANPAŞA ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİLERİ UYARDI

SÜLEYMANPAŞA ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİLERİ UYARDI
28 Mart 2024 11:22
A+
A-

Süleymanpaşa Ziraat Odası, buğday ekili alanlarda yaptığı incelemelerde çiftçileri uyardı. 

Süleymanpaşa Ziraat Odası tarım danışmanları Tekirdağ’ın , Selçuk, Taşumurca, Generli, Dedecik, Karansıllı, Evciler, Kınıklar, Mahramlı, Akçahalil, Ahmetçe, Oğuzlu, Yuva Mahallelerinde arazi ziyaretleri gerçekleştirdi.

Buğdayların gelişimini inceleyen Ziraat Odası, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu buğdaylarda hızlı bir gelişim yaşandığını belirterek, boylanan alternatif karakterli buğday alanlarda özellikle yastıklanmalarda yatmalar meydana geldiğini ifade etti.

Çiftçileri uyaran Ziraat Odası,  buğdayda sık ekim ve azotlu gübrenin fazla verilmesi sonucu birim alanda fazla sap meydana geldiğini kaydetti.

(Bazı arazilerde buğdayların yan yattığı gözlemlendi)

Oda, “Işığın etkisiyle bu saplar uzamaya başlar. Böyle uzun ve ince boylu bitkiler rüzgâr ve yağmurların etkisiyle kolayca yatar. Yatmaya dayanıklılık: çeşit özelliğine, boğum ve boğum aralarının kalınlığına, sağlamlığına, ekim sıklığına, bitki boyuna, topraktaki alınabilir azot miktarına ve kök tacının sıkı oluşuna bağlı olarak değişmektedir.

Ayrıca Kök ve Kök boğazı ilaçlamalarını yapmayan üreticilerimizin ilaçlamalarını ilk fırsatta tamamlamaları tavsiye edilir.

İlaçlamaların havaların rüzgarsız ve sakin olduğu arıların en az hareketli olduğu akşam üzeri ve gece saatlerinde yapılmasının gerektiği unutulmamalıdır” önerilerinde bulundu. (Nilgün Mayir)

 

ETİKETLER: , , ,