Suriye Halep’e Cansuyu
Yaklaşık 14 yıl önce başlayan iç savaşla birlikte göçmen durumuna düşen Suriyelilerin yıllardır temel gıda, temiz su, sağlık ihtiyaçları gibi birçok noktadaki gereksinimlerinin karşılanması için yanlarında olan Cansuyu Derneği, şimdi ise Halep ve çevresinde acil insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.
Halep ve çevresinde yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bölgedeki çalışmalarını sürdüren Cansuyu, Türkiye’den bağışçılarının destekleriyle bölgeye ulaştırdığı unlardan ürettiği ekmekleri her gün binlerce aileye ulaştırıyor. Temel gıda ve acil insani yardım dağıtımlarını da devam ettiren Cansuyu, hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmaya ara vermeden devam ediyor.
BÖLGEDE ACİL İNSANİ YARDIMLARA İHTİYAÇ VAR
Cansuyu Derneği Tekirdağ il Başkanı Murat Vakitçi konuyla alakalı gazetemize yaptığı açıklamada;
Derneğimizin bölgedeki çalışmalarını takip etmek üzere ,Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatörü Bilal Değirmenci Suroye’ye gitti.. 14 yıl boyunca iç savaşla birlikte zulüm ve yoksullukla boğuşan Suriye halkının yeni bir döneme girmiştir. Halep ve güneyindeki vatandaşların en temel gıda maddelerine dahi ulaşmasının neredeyse imkânsız olduğunu belirterek, dernek olarak şu an önceliklerinin temel gıda ürünleri, ekmek gibi acil insani yardımları bir an önce kendilerine ulaştırmak gayretindeyiz” dedi.
“HER GÜN ÜRETTİĞİMİZ BİNLERCE EKMEĞİ AİLELERE ULAŞTIRIYORUZ”
Bölgede birçok çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Vakitçi , “Cansuyu Derneği olarak ilk etapta Türkiye’den Halep’e götürdüğümüz unları buradaki fırınımızda Suriye ekmeği olarak bilinen ekmeklerden olacak şekilde üreterek Halep ve çevresinde dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Her gün ürettiğimiz binlerce ekmeği ailelere ulaştırıyoruz. Ekmeğin yeri Suriye ve Ortadoğu kültüründe olmazsa olmazdır. Türkiye’deki hayırseverlerimizin un, temel gıda ürünleri başta olmak üzere tüm bağışlarını önümüzdeki haftalarda da Halep ve Suriye’nin çalışmalar yürüteceğimiz diğer bölgelerindeki kardeşlerimize ulaştırmaya devam edeceğiz. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı
Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.