Tekirdağ’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ’KKYDP’ kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımlarının Desteklenmesi 15. Etap 2023- 2024 yılı Başvuru Dönemi Hibe Sözleşmeleri imzalamaya devam ediyor.
Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü resmi hesabından yapılan açıklamada, “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı 2023-2024 uygulama döneminde gerçekleştirilecek projelere ilişkin hibe sözleşmelerini yatırımcılarımız ile imzalamaya devam ediyoruz” denildi.
YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ
Proje kapsamında ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje tutarın, yeni tesis niteliğindeki başvurularda 14 Milyon TL, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması niteliğindeki başvurularda 12 Milyon TL, kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon niteliğindeki başvurularda da 10 Milyon TL üst limitini geçilmiyor. Hibeye esas proje tutarının 3 milyon ve alt yapı yatırım konularında da hibeye esas proje tutar 3 Milyon TL üst limit olarak belirlendi. Hibeye esas proje tutarı alt limitinin de 100 bin TL olarak belirtildi.
Ayrıca yeni tesislerin yapımı, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, mevcut tesislerin kapasite artırımı ile teknoloji yenileme ve modernizasyonunu kapsayan projeler için yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği sağlanacak.
/NİLGÜN MAYİR