Dolar 35,5350
Euro 36,6075
Altın 3.104,44
BİST 9.866,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 8°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
8°C
Parçalı Bulutlu
Cum 9°C
Cts 10°C
Paz 10°C
Pts 10°C

TASARRUF TEDBİRLERİ YEREL BASININ SONUNU HAZIRLIYOR

TASARRUF TEDBİRLERİ YEREL BASININ SONUNU HAZIRLIYOR
10 Ocak 2025 13:07
CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, basın emekçileri maddi olarak zaten zor günlerden geçerken bir de üstüne 17 Mayıs 2024’te Resmî Gazete’de yayımlanan tasarruf tedbirleri geldiğini belirterek, tedbirlerin yerel basının sonunu hazırladığına dikkat çekti.
CHP’li Vekil Yontar, “Toplumun gözü, kulağı ve dili olarak işlev gören, kamuoyuna dıoğru bilgi ve haber ulaştırma sorumluluğunda olan gazetecilerimiz, bugün zor şartlar altında mesleklerini sürdürmeye çalışmakta; demokrasinin teminatı, özgür düşüncenin savunucusu ve kamuoyunun sesi olmaya devam etmektedirler.
Biliyoruz ki gazetecilik mesleği, yalnızca haber yazmak değil aynı zamanda toplumun vicdanı olmaktır. Bugün gazetecilerin özverili çalışmaları sayesinde, vatandaşlarımızın istekleri ve beklentileri gündeme taşınmakta bu sayede yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlanmakta ve önemli bir kamu hizmeti yerine getirilmektedir.
Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü tarafından yayınlanan 2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ne göre Türkiye, 2024 yılı itibariyle basın özgürlüğü konusunda 180 ülke arasında 149. sırada yer almaktadır. Yine aynı raporda Türkiye’de adli kontrol ve online sansürün de gazetecilere dönük baskı aracı olarak yaygınlaştığına dikkat çekilmektedir.
Basının özgürce haber yapmasını sağlamak gelişmiş demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Bunu sağlamanın yolu da basının devamlılığını sağlamak ve basının emeğine saygı duymaktan geçmektedir.
Basın emekçileri maddi olarak zaten zor günlerden geçerken bir de üstüne 17 Mayıs 2024’te Resmî Gazete’de yayımlanan tasarruf tedbirleri gelmiştir.
Genelgede yer alan “Basın ve yayın organlarına ilan ve reklam verilmeyecek, kamu kurum ve kuruluşlarınca hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak” hükmü yerel basının adeta sonunu hazırlamaktadır.  Çünkü yerel basının tek geliri gazete abonelikleri, reklamlar ve Basın İlan Kurumu aracılığıyla alınan resmi ilanlardır.
Bütün bu olumsuzluklara rağmen; toplumun tarafsız, hızlı ve doğru bilgilendirilmesi adına çok önemli bir görevi yerine getiren basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Haberler