Dolar 34,2314
Euro 37,3037
Altın 2.933,83
BİST 8.860,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 21°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
21°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 18°C

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seydi YIKMIŞ, sürdürülebilir gıda üretimi ile insan sağlığı açısından önemli etkiler yaratması hedeflenen Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) destekli önemli bir projede araştırmacı olarak yer aldı. 2024 yılı TÜSEB A Grubu Acil Ar-Ge Proje Çağrıları kapsamında kabul edilen proje, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın yürütücülüğünde, Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ve Gıda Biyoteknolojisi Alanında Uzman olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin ortaklığında yürütülüyor. Doç. Dr. Seydi YIKMIŞ, bu önemli projenin ekibinde yer alarak, gıda teknolojisi alanındaki uzmanlığıyla çalışmalara katkı sağlıyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin gıda biyoteknolojisi alanındaki yetkinliği ise bu projede bilimsel derinliği ve yenilikçi yaklaşımları öne çıkaracak. Projede, un kurdu (Tenebrio molitor L.) larvalarının zerdeçal ile beslenmesi sonucu besin değerlerinin belirlenmesi hedefleniyor. Un kurdu gibi alternatif protein kaynaklarının besin değerlerinin artırılması ve gıda endüstrisinde yeni ürünlerin geliştirilmesi açısından proje, önemli bir adım olarak görülüyor. Projenin başarıyla tamamlanması durumunda, çalışmanın sonuçlarının sürdürülebilir gıda üretimi ve insan sağlığı açısından önemli etkiler yaratması hedefleniyor.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seydi YIKMIŞ, sürdürülebilir gıda üretimi ile insan sağlığı açısından önemli etkiler yaratması hedeflenen Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) destekli önemli bir projede araştırmacı olarak yer aldı.  2024 yılı TÜSEB A Grubu Acil Ar-Ge Proje Çağrıları kapsamında kabul edilen proje, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın yürütücülüğünde, Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ve Gıda Biyoteknolojisi Alanında Uzman olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin ortaklığında yürütülüyor.  Doç. Dr. Seydi YIKMIŞ, bu önemli projenin ekibinde yer alarak, gıda teknolojisi alanındaki uzmanlığıyla çalışmalara katkı sağlıyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin gıda biyoteknolojisi alanındaki yetkinliği ise bu projede bilimsel derinliği ve yenilikçi yaklaşımları öne çıkaracak.  Projede, un kurdu (Tenebrio molitor L.) larvalarının zerdeçal ile beslenmesi sonucu besin değerlerinin belirlenmesi hedefleniyor. Un kurdu gibi alternatif protein kaynaklarının besin değerlerinin artırılması ve gıda endüstrisinde yeni ürünlerin geliştirilmesi açısından proje, önemli bir adım olarak görülüyor.  Projenin başarıyla tamamlanması durumunda, çalışmanın sonuçlarının sürdürülebilir gıda üretimi ve insan sağlığı açısından önemli etkiler yaratması hedefleniyor.
13 Eylül 2024 15:48

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seydi YIKMIŞ, sürdürülebilir gıda üretimi ile insan sağlığı açısından önemli etkiler yaratması hedeflenen Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) destekli önemli bir projede araştırmacı olarak yer aldı.

2024 yılı TÜSEB A Grubu Acil Ar-Ge Proje Çağrıları kapsamında kabul edilen proje, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın yürütücülüğünde, Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ve Gıda Biyoteknolojisi Alanında Uzman olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin ortaklığında yürütülüyor.

Doç. Dr. Seydi YIKMIŞ, bu önemli projenin ekibinde yer alarak, gıda teknolojisi alanındaki uzmanlığıyla çalışmalara katkı sağlıyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin gıda biyoteknolojisi alanındaki yetkinliği ise bu projede bilimsel derinliği ve yenilikçi yaklaşımları öne çıkaracak.

Projede, un kurdu (Tenebrio molitor L.) larvalarının zerdeçal ile beslenmesi sonucu besin değerlerinin belirlenmesi hedefleniyor. Un kurdu gibi alternatif protein kaynaklarının besin değerlerinin artırılması ve gıda endüstrisinde yeni ürünlerin geliştirilmesi açısından proje, önemli bir adım olarak görülüyor.

Projenin başarıyla tamamlanması durumunda, çalışmanın sonuçlarının sürdürülebilir gıda üretimi ve insan sağlığı açısından önemli etkiler yaratması hedefleniyor.


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ETİKETLER:
Haberler