Dolar 36,2225
Euro 38,0047
Altın 3.352,91
BİST 9.877,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 13°C
Hafif Yağmurlu
Tekirdağ
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 8°C
Paz 6°C
Pts 6°C
Sal 5°C

TEKİRDAĞ’A 22 YILDA  434 MİLYAR YATIRIM YAPILDI

TEKİRDAĞ’A 22 YILDA  434 MİLYAR YATIRIM YAPILDI
20 Ekim 2024 10:54

Ak Parti Süleymanpaşa 4. Olağan İlçe Kongresi’nde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tekirdağ’a son 22 yılda 3 binden fazla yatırım için teşvik belgesi düzenlediklerini, 434 milyar lira yatırımın ve  106 binden fazla istihdamın önünü açtıklarını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gerçekleştirilen en önemli işin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türk milletine yaşatılan öz güven devrimi olduğunu belirterek,  “Milli teknoloji hamlesiyle Türkiye, savunma sanayinde hangi ürün ve sistemlere ihtiyaç duyuyorsa bunları kendi evlatlarının alın teriyle, akıl teriyle geliştirebilen, silahlı kuvvetlerine sunabilen bir ülke oldu. 22 yıl önce piyade tüfeğini bile kendi tasarlamayan, üretmeyen bir ülkeydi Türkiye. Ama şimdi Bayraktar’la, Anka’yla, Akıncı’yla Hürkuş’la, Hürjet’le, Atak’la, Gökbey’le, Kızılelma’yla gökyüzüne imzasını atan bir ülkeyiz.” dedi.

Kacır, geliştirilen füze sistemleriyle Türkiye’nin dostlarına güven ve itimat telkin eden, hasımlarının hayret ve endişeyle takip ettiği bir ülke haline geldiğini söyleyerek, Türkiye’nin, kara araçlarından deniz sistemlerine, uydu platformlarına tüm kritik ihtiyaçlarını kendi öz evlatlarının alın ve akıl teriyle geliştirip üreten bir ülke olduğunu ifade eden Kacır, “Yüksek çözünürlüklü milli uydumuz İMECE ile hiçbir kısıt olmaksızın dünyanın her yerinden görüntü alabilen bir ülkeyiz. TÜRKSAT 6A ile milli haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biriyiz artık. İnşallah daha büyük işler yapacağız. Bu toprakların tüm semalarını çelik kubbeyle donatacağız. Hiç kimsenin Türk milletinin kılına zarar vermeye cesaret edemeyeceği günler Allah’ın izniyle yakındır” diye konuştu.

‘SAVUNMA SANAYİ’NDE DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKİYORUZ’

Bakan Kacır, yüksek teknoloji devrimi inşa ettiklerini, savunma sanayinde dünyanın dikkatini çeken başarılar ortaya koyduklarını söyledi.

Bu başarıların artarak devam edeceğini aktaran Kacır, şunları kaydetti:

“Savunma sanayinde ortaya koyduğumuz başarılarla sadece kırk yıla yakındır süren terörle mücadelede netice almakla, terörü topraklarımızdan kazıyıp atmakla, sınırlarımızın ötesinde kurulmaya çalışılan ‘terörististan’ haritalarını, bu teröristlerin arkasında güvendikleri ağababaları kim olursa olsun yırtıp atmakla yetinmiyoruz. Aynı zamanda bugün Türk savunma sanayi 6 milyar doları aşan ihracatçıyla göğsümüzü kabartıyor. Bugün dünyada elliden fazla ülkenin semalarını Türkiye’nin İHA’ları SİHA’ları muhafaza ediyor. Mavi vatanımızda TCG Anadolu özgürce yol almaya devam ediyor. İnşallah bu yolculuğu hep birlikte sürdüreceğiz. Sadece savunma sanayinde değil, sanayinin, teknolojinin tüm alanlarında benzer başarı hikayelerini inşallah hep birlikte yazacağız.”

TEKİRDAĞ’A AR-GE ÇALIŞMALARINDA 1 MİLYAR 200 MİLYON LİRA DESTEK

Tekirdağ’a yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Kacır, “Son 22 yılda Tekirdağ’da 3 binden fazla yatırım için teşvik belgesi düzenledik, 434 milyar lira yatırımın 106 binden fazla istihdamın önünü açtık. 2023 yılından önce Tekirdağ’da 4 Organize Sanayi Bölgesi  (OSB) varken bugün 14 OSB var. OSB’lerde 146 bin istihdam oluşturduk. KOSGEB desteklerinden 2022 yılına kadar desteklerden bir elin parmağı kadar kobiler yaralanmış. Son 22 yılda 12 bin 600 kobiye Tekirdağ’da 1.3 milyar lira desteği KOSGEB eliyle sunduk. TÜBİTAK eliyle Tekirdağ’a araştırma geliştirmeye 1 milyar 200 milyon desteği biz sağladık. Trakya Kalkınma Ajansı eliyle 436 bölge kalkınma projesine 739 milyon lira destek olduk” dedi./ELÇİN YILDIRAL

Haberler