Dolar 35,9677
Euro 37,1790
Altın 3.307,49
BİST 9.951,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 5°C
Çok Bulutlu
Tekirdağ
5°C
Çok Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 7°C
Sal 8°C

Tekirdağ’da lavanta şenliği düzenlendi

Tekirdağ’da lavanta şenliği düzenlendi
9 Temmuz 2024 11:33

Tekirdağ’da 4. Lavanta Şenliği yapıldı. Valilik himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Karahisarlı Mahallesi’ndeki lavanta tarlasında düzenlenen etkinlik halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı.

Ritmi Ahenk Grubu’nun gösterisinin ardından, yerel sanatçılar sahne aldı. Etkinlikte fotoğraf tutkunları mor renkli tarlada fotoğraf makineleri ve cep telefonlarının kamerası ile en güzel kareyi yakalamaya çalıştı. Vatandaşlar da lavanta tarlasında oluşturulan dekorların önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, yaptığı konuşmada Tekirdağ’ın adının mor renkle anıldığını söyledi. Lavanta şenliklerinin geleneksel hale geldiğini ifade eden Hacıoğlu, kentte 1500 dekar alanda lavanta üretimi yapıldığını kaydetti.

Tekirdağ Fotoğraf Derneği üyesi Güven Çelik de Tekirdağ’ın her mevsim farklı bir güzelliğe büründüğünü söyledi. Lavanta tarlalarının doğal stüdyo haline geldiğini anlatan Çelik, “Bu tür etkinlikler her zaman insanların ilgisini çekiyor. Biz de fotoğrafçılar olarak güzel kareler yakalamaya çalışıyoruz. Çektiğimiz fotoğrafları sosyal medyada binlerce kişi görüyor. Biz de lavantanın tanıtımına, kentin tanıtımına katkı sağlamış oluyoruz.” diye konuştu. (AA)

Haberler