Dolar 36,6866
Euro 39,9378
Altın 3.518,75
BİST 10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 19°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
19°C
Az Bulutlu
Pts 7°C
Sal 7°C
Çar 11°C
Per 12°C

TEKİRDAĞ’IN YÜKSELEN DEĞERİ DORUK UN ‘ANADOLU KAPLANLARI’ LİSTESİNDE

TEKİRDAĞ’IN YÜKSELEN DEĞERİ DORUK UN ‘ANADOLU KAPLANLARI’ LİSTESİNDE
10 Aralık 2024 13:59

Tarım ve gıda sanayi alanında Türkiye’nin lider gücü Doruk Un, Ekonomist Dergisi’nin hazırladığı ‘Anadolu Kaplanları’ listesine 85. sıradan giriş yaptı. Anadolu’nun katma değer yaratan özel sektör şirketlerini sıralayan listede Doruk Un, geçtiğimiz yıla göre 45 sıra birden yükseldi. Türkiye’nin 24. büyük gıda şirketi ve ikinci büyük un şirketi olarak listede yer alan Doruk Un, Tekirdağ’da ise gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketler arasında ilk sıraya yerleşti. Günlük 1200 MT buğday kırma kapasitesi ve 41 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatı ile 2023 yılında 8,3 milyar TL ciro elde eden Doruk Un, beş yıllık stratejik planında Türkiye’nin ilk üç tüketici un markasından biri olmayı ve HORECA sektöründe lider konuma ulaşmayı hedefliyor.

Doruk Un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürsel Erbap, küresel ve sektörel zorluklara rağmen başarıyla yollarına devam ettiklerini belirterek;

“2024 yılı, un sektörü açısından beklenmedik zorluklar ve belirsizliklerle dolu bir yıl oldu. İklim değişikliğinin getirdiği kuraklık ve aşırı yağış gibi faktörler tarımsal üretimde ciddi dalgalanmalara neden oldu. Dünya genelinde azalan arz, fiyat dalgalanmalarını beraberinde getirirken, Türkiye olarak katma değerli ve inovatif ürünlere odaklanmamız kritik bir önem taşıyor. Doruk Un olarak, bu zorlu koşullar karşısında paketli un çeşitleri ve sağlıklı un grubu gibi inovatif ürünler geliştirerek tonaj bazında %40 büyüme kaydettik. Ayrıca Tekirdağ’daki tesislerimizden güç alarak, bölge ekonomisine katkıda bulunmaktan büyük bir gurur duyuyoruz.” dedi.

Doruk Un’un sektördeki liderliğini sürdürülebilir tarım ve yenilikçi yaklaşımlarla pekiştirdiklerini vurgulayan Erbap, “Pandemi, savaşlar ve iklim değişiklikleri gibi küresel faktörlerin etkisiyle önümüzdeki süreçte en büyük sorunlardan biri ‘gıda tedariği’ olacak. Doruk Un olarak, bu alanda fark yaratmak amacıyla sürdürülebilir tarım ve sertifikalı tohum projelerine öncelik veriyoruz. Tohumculuk faaliyetlerimiz kapsamında, Türk çiftçisinin ihtiyaçlarına uygun yerli ve milli çeşitler geliştiriyor, ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmayı hedefliyoruz. Bu süreçte, sadece büyümemizi sürdürmekle kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin milli hasılasına katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz.” dedi. Doruk Un, 2025 yılına kadar yatırımlarını ve sosyal sorumluluk projelerini artırarak hem ulusal hem de uluslararası düzeyde sektöre yön vermeye devam edecek.

Perakendede ‘PANPAN’ gücü ile yükseliyor

Doruk Un, 41 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatın yanı sıra Panpan markası ile perakende un pazarını da domine ediyor. Perakende atılımı ile evsel kullanımdan fırın ve restoranlara, otellerden baklava ve hamurculara kadar geniş bir skalada ihtiyaca ve kullanım amacına özel ürünler geliştiren markanın kısa dönem hedefi tedarik zincirini destekleyecek üretim ve lojistik yatırımları yaparak sektördeki gücünü daha da derinleştirmek… Buna ek olarak doğru pazar, doğru ürün ve talep doğrultusunda farklı kategorilerdeki un gereksinimlerini yönetmeye dair planlar da markanın gündeminde olacak.

 

Haberler