Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 19°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 19°C

TTB TEKİRDAĞ ŞUBE BAŞKANI ŞENOL ÖZCAN’IN İSYANI: BU YAKINMA TOPLUMUN SAĞLIĞI İÇİNDİR!

TTB TEKİRDAĞ ŞUBE BAŞKANI ŞENOL ÖZCAN’IN İSYANI: BU YAKINMA TOPLUMUN SAĞLIĞI İÇİNDİR!
14 Mart 2024 13:41
A+
A-

Türk Tabipleri Birliği Tekirdağ Şube Başkanı Şenol Özcan, sağlık alanının tüketim nesnesine dönüştürüldüğüne dikkat çekti, hekimlerin yok sayıldığını söyledi. Özcan, ölümüne çalıştığımız emeğimizin değersizleştiği koşullarda biz hekimler ne yapabiliriz!” sözleriyle de isyanını dile getirdi.

14 Mart  Tıp Bayramı dolayısıyla Türk Tabipleri Birliği (TBB) Tekirdağ Şubesi,  Valilik önündeki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.

Törenin ardından açıklama yapan TTB Tekirdağ Şube Başkanı Şenol Özcan, ülkede ekonomik, hukuk ve sosyal alanında yaşanan sorunlara değinerek, sağlık alanının da bu sorunlardan etkilendiğini kaydetti. Sağlığın, tüketim nesnesine dönüştürüldüğünü ifade eden Özcan, 14 maddelik taleplerini açıkladı.

‘YAKINMAMIZ TOPLUM İÇİNDİR’

“Gönül isterdi ki bütün konuşmalarımızda olumsuzluklardan bahsetmeyelim, hep iyi şeylerden bahsedelim” diyerek sözlerine başlayan Özcan, yaşanan birçok olumsuzlukların iyi şeyler konuşulmasına engel olduğunu söyledi.

“Hep böyle yakınıyoruz! Ama bu yakınma toplum için, kendimiz için değil” sözünün altını çizen Özcan, toplumun sağlığını gözettiklerini belirtti.

‘HEKİMLER YOK SAYILIYOR’

Özcan, “Pandeminin artçılarını atlatmamışken,  6 Şubat’ta deprem meydana geldi. Depremin etkisi üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen azalmamıştır.  Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın kronik rahatsızlıklar ile mücadelesi devam ediyor.

Bu zorlukların üzerine bir de ekonomik zorluklar  eklenmiş ve üzerlerindeki baskı daha da artmıştır.Bu durumda demokrasi, hukuk, insan hakları ve  ifade özgürlüğü  her yerde her gün ağır darbeler alırken;  biz hekimler yok sayıldığımız, tüketim nesnesine dönüştürülen sağlığın araçları olarak ölümüne çalıştığımız emeğimizin değersizleştirildiği koşullarda ne yapabiliriz!  diye konuştu.

TTB Tekirdağ Şube Başkanı Şenol Özcan konuşmasının ardından 14 maddelik taleplerini dile getirdi:

  1. TTB’nin sağlıkta şiddet yasa teklifi, şiddetsiz, güvenli çalışma ortamları için mekânsal önlem önerileri kabul edilmelidir. Güvenli çalışma ortamlarının sağlanması idarecilerin sorumluluğundadır. Şiddet olaylarında idarecilerin sorumluluğu öncelikli olarak dikkate alınmalıdır.
  2. Hekimlerin/sağlık emekçilerinin dinlenme koşulları, sağlık hizmetinde hataya sevk etmeyecek şekilde yeniden düzenlenmelidir. Doktor dinlenme odaları, emzirme odaları, kreş her sağlık kurumunda yeterli sayıda sağlanmalıdır. Nöbet ertesi izin, idarecilerin insafına bırakılmamalıdır.
  3. Pandemilerde, pandemiye yol açan hastalık, sağlık emekçileri için illiyet bağı aranmadan meslek hastalığı kabul edilmelidir.
  4. Sağlık emekçileri için fiili hizmet süresi zammı 120 gün olmalıdır.
  5. Hekimlerde ek gösterge üst sınırı 7600’e yükseltilmelidir.
  6. Tüm sağlık emekçilerine hakları olan, hiçbir koşuldan negatif etkilenmeyen, emekliliğe yansıyan, gerçek enflasyona uygun, insanca yaşayabilecekleri tek kalem maaş verilmelidir.
  7. Emekli sandığı, SSK, Bağ-Kur emekli aylıkları arasındaki uçurum giderilmeli, tüm emekli hekim aylıkları yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalı, tüm hekimler emeklerinin hakkı ölçüsünde emekli ikramiyesi alabilmelidir.
  8. Vergide adalet istiyoruz! Vergi dilimi üst sınırı %15 olmalıdır.
  9. Muayene süreleri, bilimsel ve nitelikli sağlık hizmeti gözetilerek düzenlenmelidir.
  10. Acil servislerde yeşil alan kaldırılmalı, poliklinik hizmeti verilmemelidir.
  11. Sağlık ortamına dair düzenlemeler, TTB ve ilgili sağlık emek-meslek örgütlerinin görüşleriyle yapılmalıdır.
  12. Atamalar bilimsel ölçütlere ve liyakate dayalı olmalıdır.
  13. Tıp fakültesi ve tıpta uzmanlık eğitimi kontenjanları, eğitimin niteliği gözetilerek azaltılmalıdır.
  14. Koruyucu sağlık sisteminin öncelendiği, güçlü ve bölge tabanlı birinci basamak, basamaklandırılmış ve parasız bir sağlık sistemi inşa edilmelidir.

Törene,  Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli, CHP Tekirdağ Büyükşehir Adayı Candan Yüceer, CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Volkan Nallar ve meslek örgütleri temsilcileri  katılım gösterdi.

ETİKETLER: , , ,