Yazarımız Tuncay Dağlı kiraz festivalinde
OKURLARINA ROMANINI İMZALAYACAK
Gazetemiz Trakya Demokrat’taki makaleleriyle dikkat çeken gazeteci-yazar Tuncay Dağlı, 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nde okurlarıyla buluşacak.
Festivalin birinci günü olan 13 Haziran Perşembe saat 17:50-19:10 arasında, Kültür Çadırı’nda “DÜN- Bir Gazetecinin hayat İzleri” adlı romanını imzalayacak olan Tuncay Dağlı, “Kiraz tadında bir festival olmasını diliyorum. Tekirdağ’ın kültürel tanıtımına önemli katkı sağlayan Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’ne üçüncü kez katılıyorum. Önceki yıl düzenlenen festivalde Tekirdağlı yazar ve şairlerin kitaplarını tanıtıp, imzalamaları için “Okur-Yazar Buluşması” adlında imza günleri düzenlenmişti. Ancak her nedense geçen yıl edebiyatçılar göz ardı edildi. Festivalde yer verilmedi. Oysaki olması gerekirdi. Hatta daha geniş kapsamlı olmalıydı. Çünkü bir yörenin kültürel gelişimi yalnızca eğlenceyle, yeme-içmeyle, yöresel ürün tanıtımı ile olmaz. Oranın edebiyatçısı, yazarı ve şairleri de vardır. Bu kişiler olan biteni, yaşanılanları ve duyguları eserleriyle kalıcı kılandır. Şiirleriyle, öykü ve romanlarıyla insanların beyinlerine girip, duygularına hitap edip, en iyi tanıtımı yapar, kişilerin ve kentlerin gelişip, gelişmesine önemli katkı sağlarlar.
Bu yıl Tekirdağlı yazar ve şairlerimizin girişimleriyle Süleymanpaşa Belediyesi tarafından festival alanında bir kültür çadırı kurulup, kırka yakın yazar ve şairin üç gün boyunca kitaplarını imzalamalarına imkan tanındı. Bu nedenle İlçe Belediye Başkanı Volkan Nallar’a teşekkür ederim” dedi.
“TEKİRDAĞ EDEBİYAT GÜNLERİ DÜZENLENMESİNİ İSTİYORUZ”
Tekirdağ’da yaşayan yazar ve şairler olarak asıl beklentilerinin kitaba ve yazım sanatına yönelik edebiyat günleri gibi bir kültürel etkinlik düzenlenmesi olduğunu söyleyen Tuncay Dağlı, “Son zamanlarda “insanımız okumuyor”, “insanlar okumaktan uzaklaştı. Yalnızca cep telefonlarından video izliyorlar” sözlerini çok duyar olduk. Eğer siz insanları, yazarlarla, şairlerle, kitaplarla buluşturmaz, tanıştırmaz ve birbirlerinden uzak tutarsanız elbette ki okumazlar. Okuyucu yazarı tanıyacak, kitabını alacak, kitabını okuyup beğenecek, yazarıyla tanışacak ve başka kitaplarını da alacak. Bu olay böyledir. Karşılıklı etkileşimi sağlamak gerekir. Elbette ki insan yaşamı için eğlence de gerekli, yöresel ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması da önemlidir. Kültürel gelişim ise bunların hepsini kapsar. Edebiyat da bunun bir parçasıdır.
İnşallah yöneticilerimiz yakın bir zamanda burada yaşayan edebiyatçılarla bir iletişim kurar, görüş alışverişi sonucu birçok kentte düzenlenen geniş kapsamlı bir kültür ve sanat festivalinin bir benzeri de burada düzenlenir” dedi.
(Trakya Demokrat Haber Merkezi)
Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.