Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 24°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
24°C
Parçalı Bulutlu
Pts 24°C
Sal 25°C
Çar 26°C
Per 26°C

YEREL YAZARLAR OKUYUCULARIYLA BULUŞTU

YEREL YAZARLAR OKUYUCULARIYLA BULUŞTU
14 Haziran 2024 11:36

58.Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nde Yerel Yazarlar stadına vatandaşın ilgisi büyüktü. 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nde yerel yazarlar okuyucularıyla buluştu.

Şair Gülşah Erdağlı, Yazar Hüseyin Bayol, Yazar Sezai Kurt,  Eğitimci Şair Yazar Cahide Ulaş Aytar, Yazar Şefika Koca “Yerel Yazarlar Standı”nda kitaplarını imzalayarak, okuyucularına hediye etti.

Uluslararası 5 yıldızlı Otel’de Satış ve Pazarlama Müdürü olan  Şair Gülşah Erdağlı, 18 yaşında Tekirdağ’ın genç şairi seçildiğini belirtti. Çocukluğundan beri şiir yazmaya devam ettiğini ifade eden Erdağlı,  “İlk şiir kitabım ‘Uğurlu Yolum’. Kız çocukları okusun diye imzaladım. 2019 yılında yayımlandı ve tüm geliri kız çocuklarına bağışlandı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne, Engelliler Derneği’ne kitabın gelirleri aktarıldı. Bütün kız çocukları okusun diye yüreklere dokundum. Bu kitap ile birlikte İzmir TÜYAP ve İstanbul TÜYAP’a davet edildim. Tekirdağ Kitap Fuarı dahil, çeşitli kitap fuarlarında bulundum. . Şimdi de 58. Uluslararası Kiraz Festivali’nde Uğurlu Yolum şiir kitabımı imzalıyorum. Tekirdağlıyım. Tekirdağ Mavi Gözlü Şehri çok seviyorum. Hem şairimim hem de uzun yıllar bankacılık yaptım. Şimdi de Uluslararası 5 yıldızlı bir otelde Satış ve Pazarlama Müdürlüğü yapıyorum. İyiliksever, hayvansever,  insansever, dostluk severlik  yolunda ilerliyorum. Herkesi çok severek kucaklıyorum” dedi.

Eğitimci, Yazar ve Şair olan Cahide Ulaş Aytar, dokuzuncu kitabını çıkardığını belirterek; “Ben Cahide Ulaş Aytar, Şiir İkindileri Grubu kurucusu ve Başkanıyım. Eğitimci, Şair ve yazarım. Dokuzuncu kitabımı çıkardım. Şiir İkindileri Grubu ile dört adet anonim çıkardık, diğerleride benim şahsi özel kitaplarım. İnşallah okuyucularla buluştururuz. Festivalde bize bu imkanı sağlayan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’ne ve bizleri destekleyen derneklere çok teşekkür ediyorum. Sanata ve sanatçıya verilen değerin bir örneği ve bunun daim kılınmasını istiyoruz. Bütün sanatçılar değer görmeli ki toplumda genel kültür yükselsin. Okuma seviyesi yükselsin. Okuyan bir toplum olmak için sanatçıya, kitaba ve derneğe verilen değerin daha çok olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Emekli Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni  ve Namık Kemal Evi Başkanı olan Sezai Kurt, Tekirdağ’a damga vuran bir çok kültürel faaliyete imza attı. Bu tür kültür etkinliklerinin daha fazla olması ve devamının  gerektiğini belirterek; “Ben Sezai Kurt, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim. Namık Kemal Evi Başkanlığı yapmaktayım. Ben daha çok Türk kültürü ve Tekirdağ’ın kültürü üzerine çalışmalarım var. Dolayısıyla bu noktada Tekirdağ Valiliği’nin, Tekirdağ Belediyelerinin Tekirdağ’ın tanıtımı için bir çok kitaba imza attım. Basılı 7-8 kitabım var. Bunun yanında hazırlamış olduğum belki otuz tane kitabım var. Çıkarmış olduğum gazeteler var. Edebiyat Kültür ve Sanat dergilerim var. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi 58.Kiraz Festivali kapsamında 4-5 yıldır bu şekilde kültür etkinlikleri düzenleyerek bizleri bir araya getiriyor. Güzel bir çalışma olmakla birlikte bu kültürel hareketliliğin devamı gelir diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Çorlu, Tekirdağ  ve Trakya’ya ne yapabilirim diye düşünürken gençlerimizin artık evde yemek yapma kültürlerinin kalmadığını, ulaşabildiği köylere gittiğini annelerle, ninelerle, yemek kültürü geniş olan göçmenlerle, Boşnaklarla, Arnavutlarla ve Ermeni komşularıyla röportaj yaparak ve tarifler toplayan, araştırmacı yazar Şefika Koca; “Merhaba, ben Şefika Koca. “Annelerden Trakya Lezzetleri” yemek kitabının yazarıyım. 1915 mübadelesinde Türkiye’yi terk eden annelerin ve Yahudilerin bıraktığı yemek kültürü aynı zamanda balkanlardan gelen Arnavutların, Bulgar göçmenlerinin getirdiği yepyeni bir kültür ve gacalların burada yaptığı yemeklerle birleşmesinden doğan güzel bir kitap. İçinde 186 tane tarif var. Daha fazla koyabilirdik ama belirli bir sayfayı aşamıyorsunuz. Kitabımı tavsiye ederim” diye konuştu. /AYŞE KEŞKEK


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Haberler