Dolar 35,5350
Euro 36,6075
Altın 3.104,44
BİST 9.866,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 8°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
8°C
Parçalı Bulutlu
Cum 9°C
Cts 10°C
Paz 10°C
Pts 10°C

‘MARMARA DENİZİNİ ÇOK İYİ KORUMALIYIZ’

‘MARMARA DENİZİNİ ÇOK İYİ KORUMALIYIZ’
6 Aralık 2024 12:54 | Son Güncellenme: 6 Aralık 2024 12:57

Çanakkale Belediyesinin ev sahipliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezinin (TÜBİTAK MAM) katkılarıyla “Çanakkale İklim Değişikliği Eylem Planı Tanıtım Toplantısı” gerçekleştirildi.

Çanakkale Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, belediye olarak çevre yatırımlarına her zaman büyük önem verdiklerini söyledi.

Yakın zamanda Marmara Denizi’nde ciddi bir müsilaj sorunu yaşandığını hatırlatan Erkek, “Bu konuda birçok toplantıya ve çalışmaya katıldık. Bunların hepsi aslında, zamanında yapılamayan çevre yatırımlarıyla da ilgili. Çanakkale Belediyesi olarak çevre yatırımlarına her zaman büyük önem verdik. İki ileri biyolojik arıtma tesisimiz bulunuyor. İleri biyolojik olması son derece önemli. Marmara Denizi’nin etrafındaki illerde, büyükşehirlerde, özellikle İstanbul’da bütün tesisler ileri biyolojik olabilse ve o yüksek maliyetli çevre yatırımları zamanında yapılmış olsa belki böyle bir müsilaj sorunu yaşanmazdı. Çünkü Marmara Denizi’mizin ölmesi demek ekonomik, sosyal birçok açıdan bütün bölgeyi, bütün coğrafyayı etkileyen çok önemli bir olay.” diye konuştu.

Erkek, Çanakkale’de doğal güzellikleri, tarihi, kültürü ve kaynakları korumak için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Çanakkale’nin bulunduğu müstesna coğrafyayı, bu güzel şehri gözleri gibi korumaları gerektiğini kaydeden Erkek, “Boğazımızı, kıyılarımızı, Marmara Denizi’mizi çok iyi korumalıyız. Bu yüzden Çanakkale, Yalova ve Tekirdağ illerini kapsayan bu İklim Değişikliği Eylem Planı çalışmaları ve sonucunda hazırlanacak rapor doğrultusunda bizler de çalışmalarımızı ciddi bir şekilde yürüteceğiz.” dedi.

Toplantıda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Uzmanı Neslihan Ağartan,TÜBİTAK MAM İklim ve Yaşam Bilimleri Başkan Yardımcılığı Kıdemli Uzman Araştırmacı Dr. Tuğba Doğan Güzel ve Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Aysun Kavcar birer sunum yaptı.

Programa, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Aydın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Abdullah Borca, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcıları Özleyiş Çetin ve Emrah Eroğlu, akademisyenler, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. (AA)


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Haberler