Dolar 27,3420
Euro 28,7962
Altın 1.649,03
BİST 8.213,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 25°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
25°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 23°C

BU FATURALARLA BU KIŞ GEÇMEZ

BU FATURALARLA BU KIŞ GEÇMEZ
5 Kasım 2022 08:57
A+
A-

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de yaptığı açıklamada vatandaşın elektrik faturalarını ödemekte yaşadığı güçlüğe dikkat çekti.
Sadece, evlere gelen faturaların değil, işyerlerine, fabrikalara, sulamadaki kullanıma gelen faturaların da vatandaşı iş yapamaz, fatura ödeyemez duruma getirdiğini ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Vatandaşın evine elektrik faturası değil, ekonomisine incir ağacı yolluyorsunuz.” Dedi.
CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu konuşmasında şunları söyledi:
“Kış geliyor, vatandaşın elektrik faturaları yükselişe geçti, evlerde, ticarethanelerde, fabrikalarda en büyük maliyet artık elektrik oldu. Emeklinin, işçinin, sanayicinin faturalardan eli yanıyor, sulamada kullanılan elektrik ise çiftçiyi katmerli çarpıyor. Bir de sulama birliklerini Bakanlık kontrolüne aldınız. Buradan da ayrı çarpıyorsunuz.
Vatandaşın evine elektrik faturası değil, ekonomisine incir ağacı yolluyorsunuz. Vatandaş faturaları görünce kara kara düşünüyor.
Yirmi yılın sonunda maskeniz gitti, gerçek yüzünü ortaya çıktı. ‘Ak’ diye çıktınız ama göbek adınız ‘kapkara.’
Bu faturalarla bu kış geçmez. Ne sanayici, ne esnaf ne de sade vatandaş bunları ödeyip yaşamını sürdüremez, işini yapamaz.
CHP’li belediyelerde Meclis çoğunluğuna dayanarak belediyeyi iş yapamaz hâle getirmek için üstün zekâ örneği göstererek parmak kaldırıp suyu ucuzlatanların bu zekâlarını elektrik faturaları için de kullanmalarını istiyoruz.”