Dolar 32,3373
Euro 34,9659
Altın 2.325,93
BİST 9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR
1 Ekim 2021 11:30
A+
A-

Sosyal Belediyecilik anlayışının başarılı örneklerini hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılından beri sürdürdüğü `Evde Temizlik Hizmeti’ ile ihtiyaç sahibi, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Evde Temizlik Hizmeti, kendi ihtiyacını karşılayamayan, yalnız yaşayan, kimsesiz, bakıma muhtaç, ekonomik gücü ve beden gücü yetersiz engelli ve yaşlı vatandaşların evlerini ve eşyalarını temizlemek amacıyla hayata geçirildi.
Temizlik hizmetinin verildiği özel donanımlı 2 adet mobil hizmet aracı içerisinde 3 adet 17 kg yıkama ve kurutma kapasiteli çamaşır makinesi, halı yıkama makinesi, temiz su tankı ve kirli su tankı ile jeneratör ve temizlik malzemeleri bulunuyor.
Evde Temizlik Hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların ALO 153 istek ve şikâyet hattını aramaları ya da
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurmaları gerekiyor.
Öte yandan proje ile ilgili yapılan vatandaş memnuniyet anketinde, hizmetten faydalanan vatandaşların yüzde 99’unun projeden memnun olduğu belirlendi.

Proje Kapsamında 1.636 Evde Temizlik Hizmeti Yapıldı
Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kurulduğumuz günden bu yana tüm hizmetlerimizi sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında hayata geçiriyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda önemli projeler gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Evde Temizlik Hizmeti de bu anlamda önem verdiğimiz projelerimizden bir tanesi. Temiz Evler, Gülümseyen Yüzler sloganı ile hayata geçirdiğimiz proje kapsamında 2016 yılından bugüne kadar 1.636 evde temizlik hizmeti yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya, Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.