Dolar 32,4524
Euro 34,7527
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Kakava-Hıdırellez Şenlikleri Edirneli esnafın yüzünü güldürdü

Kakava-Hıdırellez Şenlikleri Edirneli esnafın yüzünü güldürdü
7 Mayıs 2022 14:26
A+
A-

Edirne’de yerli ve yabancı binlerce turistin katılımıyla kutlanan Kakava-Hıdırellez Şenlikleri, kent esnafını mutlu etti.
Sarayiçi’nde dün Kakava ateşinin yakılmasıyla başlayan etkinlikler gece boyunca ve bugün yapılan programlarla devam etti.
Romanlar tarafından “bahar bayramı” olarak kutlanan şenlikleri yerinde yaşamak için yerli ve yabancı binlerce turist kente geldi.
Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, AA muhabirine, ziyaretçi hareketliliğinin esnafı memnun ettiğini anlattı.
Ramazan Bayramı yoğunluğunun ardından Kakava hareketliliği yaşandığını kaydeden Dinar, “Kakava, bereketiyle geldi. Çok güzel bir dönem geçirdik. Dünyanın her yerinden insan vardı. Dünyanın en büyük ateşini yakmak için on binlerce insan Edirne’ye geldi. Tabii ki geldiklerinde tava ciğer yemeden ayrılmadılar. İşlerimiz çok güzel oldu.” ifadelerini kullandı.
Esnaf Nejat Yavuz ise kentin turizm potansiyelinin artmasının esnafın işlerine olumlu yansıdığını dile getirdi.
Bereketli günler geçirdiklerini ifade eden Yavuz, “Bayramın ardından Kakava’da da güzel günler yaşadık. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için elimizden geleni yaptık. Yaşanan hareketlilik esnafı mutlu etti, çok memnunuz.” diye konuştu. (AA)