Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Öz Petrol-İş’ten işten çıkarılan işçilere destek

Öz Petrol-İş’ten işten çıkarılan işçilere destek
17 Şubat 2022 12:00
A+
A-

Hak-İş’e bağlı Öz Petrol-İş, Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesindeki bir şirketin sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 3 işçiyi işten çıkardığını bildirdi.
Sendika üyeleri, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve söz konusu olayın yaşandığı iddia edilen Provel Sanayi ve Ticaret AŞ önünde toplandı.
Öz Petrol-İş Genel Başkan Yardımcısı Uğur Evkuran, burada yaptığı açıklamada, işverenin, üyelerinin iş akitlerini hukuksuz şekilde feshettiğini söyledi.
Evkuran, “Hak-İş Konfederasyonumuza üye arkadaşlarımızın Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na aykırı bir durumu söz konusu değildir. Anayasal haklarını koruyan, kollayan işçi kardeşlerimizin sırf sendikaya üyeliklerini gerçekleştirdiklerinden dolayı yapılan mobbinglerin tamamen karşısındayız.” diye konuştu.
Bu süreci sonuna kadar yürüteceklerini dile getiren Evkuran, işverenin işi diyalogla müzakere masasında çözmek yerine hukuksuz bir işlem gerçekleştirdiğini savundu.
Uğur Evkuran, “Bu kış kıyamette emekçi kardeşlerimizin dışarı atılmasından dolayı derin üzüntüler yaşamaktayız. Öz Petrol-İş’in bayrağını burada hep beraber dikmeye gönülden niyetliyiz.” dedi.
Öz Petrol-İş Hukuk Müşaviri Salih Erbaş ise tüm bu baskı ve yıldırma politikalarına rağmen işçilerin örgütlenme isteğinden vazgeçmediklerini söyledi. İşverenlerin bu durumu anladığını belirten Erbaş, “İşveren, Ferhat Akbaba, Okan Demir ve Yusuf Pişken’in iş akitlerini, hiçbir gerekçe göstermeyerek tek taraflı feshetmiştir. Gücünü üyelerinden ve mücadele geleneğinden alan sendikamız Öz Petrol-İş, işçilerin işten çıkarılmasına sessiz kalıp köşeye çekilmeyecektir.” ifadelerini kullandı.
İşverenin, işçilerin sendikaya üyelik hakkını açıktan engellemeye çalıştığını savunan Erbaş, şunları kaydetti: “Baskı ile işçileri sendikamızdan istifa ettirmeye çalışarak suç işlenmiştir. İşverenin bu suçu işlediğine dair ses kayıtları ve benzeri hukuki kanıtlar elimizde mevcuttur. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Bizler, Öz Petrol- İş olarak örgütlenme çalışmamızdan da mücadelemizden de asla vazgeçmeyeceğiz. Ayrıca işten çıkarılan arkadaşlarımız için sendikamız avukatları hukuki süreci başlatmış ve takibini gerçekleştirmektedir.” (AA)