Dolar 32,3258
Euro 35,1397
Altın 2.296,21
BİST 9.055,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Tekirdağ’da damla sulama yöntemiyle yetiştirilen çeltiğin hasadı yapıldı

Tekirdağ’da damla sulama yöntemiyle yetiştirilen çeltiğin hasadı yapıldı
29 Ekim 2021 10:52
A+
A-

Hayrabolu ilçesinde damla sulama yöntemiyle yetiştirilen çeltikler hasat edildi.
İlçede yaklaşık 25 bin dönüm alanda ekilen çeltik, su tasarrufu sağlayan damla sulama yöntemiyle yetiştirildi.
Çeltik hasadının başlaması dolayısıyla Avluobası Mahallesi’nde 85 dekar alanda tarla günü etkinliği düzenlendi. Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, burada yaptığı konuşmada, sürdürülebilir çeltik tarımı için suyun dikkatli kullanılması gerektiğini söyledi.
Bu kapsamda ara nadas, yeşil gübreleme, acı bakla ve münavebe yem bitkisi projelerinin devam ettiğini belirten Öcal, “Bu çalışmada projemize destek olan Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ve projede emeği geçen teknik personelimize, projeye gönülden dahil olan çiftçimiz Mehmet Dönmez’e çok teşekkür ederim.” dedi.
Kaymakam Mehmet Sülün ise damla sulama yöntemiyle yüzde 50’den fazla su tasarrufu sağlamanın önemine işaret etti.
Sülün, şöyle konuştu: “İklim değişikliğinin gıda güvenliğini tehdit etmemesi için şimdiden gerekli önlemlerin alınması, kuraklığa karşı ürün yelpazesinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir üretim için su kullanımının dikkatle ele alınması gerekir. Önümüzdeki süreçte bu tip projelerin yaygınlaştırılmasının hem ilçemiz hem de ülkemiz için çok önemli olduğunu düşüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” İlçe Tarım ve Orman Müdürü Süleyman Aslan da Hayrabolu’nun 780 bin dönüm arazisi ile büyük bir tarımsal potansiyeli olduğunu, buğday ve ayçiçeğinde olduğu gibi çeltik üretiminde de başı çektiğini belirtti. (AA)