Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Tekirdağ’da tezgahların gözdesi

Tekirdağ’da tezgahların gözdesi
3 Kasım 2021 11:27
A+
A-

Marmara Denizi’nde balıkçıların ağlarına takılmaya başlayan çinekop tezgahlarda yerini almaya başladı.
Tezgahlarda kilosu 70-80 liraya alıcı bulan çinekop, vatandaşın en çok tercih ettiği balık türleri arasında yer alıyor.
Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine, çinekopun tezgahların yeni gözdesi olduğunu söyledi.
Lüferin ardından çinekop ve hamsinin ağlara takılmaya başladığını belirten Pehlivanoğlu, “Çinekop artık tezgahları süslemeye başladı. Bu sene son bir ayda balıkçılar güzel lüfer avladı. Lüfer iyice azaldı. Balıkçılar hamsi, istavrit ve çinekopla kıyıya dönüyor. Bundan sonra çinekopun devam edeceğini düşünüyoruz. Çeşidin ve bolluğun olmasıyla vatandaşlar da bol bol balık yiyecek.” dedi.
Balıkçı Hasan Erol da vatandaşların çinekop lezzetinden vazgeçmediğini dile getirdi.
Fiyatının yüksek olmasına rağmen çinekopun tercih edildiğini anlatan Erol, şöyle konuştu:
“Sezon palamutla başlamıştı daha sonra lüfer oldu. Lüfer ve palamut artık azaldı. Hamsi, istavrit 40 liradan satılmaya devam ediyor. Çinekop mevsimi de başladı. Geçen hafta fiyatı 40-50 lira arasında olan çinekopun bu hafta fiyatı arttı. Hava şartlarına göre fiyatlar değişiyor. Çinekop yumuşak etli olduğu için vatandaşlar tarafından her zaman tercih ediliyor. Satışları da güzel. Lezzet yönünden çok güzel bir balık.”(AA)