Dolar 32,3706
Euro 35,0351
Altın 2.323,12
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADIK
19 Ekim 2022 12:05
A+
A-

Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Henifi Karataş, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen çelenk törenine katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk törenine Çerkezköy Kaymakamımız Nazmi Günlü, Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Henifi Karataş, Belediye Başkan Yardımcılarımız Enver Bayram, Nedim Yılancı ve Esengül Güven, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve mahalle muhtarlarımız, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün tarafından muhtarlar günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Muhtar Tahsin Akgün tarafından günün anlam ve önemine dair konuşma yapıldı. Çelenk töreninin sona ermesinin ardından İlçe Kaymakamlığı tarafından Polis Evi’nde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla resepsiyon verildi.

MUHTARLIKLAR DEVTLETİN YÜZÜDÜR

Muhtarlık kurumlarının 19. yüzyılda devlet-halk ilişkilerinin iyileştirilmesi amacıyla merkezi idarenin bir parçası olarak kurulduğunu kaydeden Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, “Muhtarlıklar devlet ile halk arasında bir köprü, bir elçi vazifesi görür. Devletin halka en yakın temsilcisidir. Bir nevi Devletin yüzüdür. Yerel yönetimler içinde önemli bir vazife yapmaktadır. İlçemizde toplam 12 muhtarlık bulunmaktadır. İlçemizin nüfusunun 200 binden fazla olduğu ve her geçen gün hızlı bir şekilde arttığı düşünüldüğünde her muhtarlık ortalama 10 ila 30 bin arasında vatandaşa hizmet etmektedir. Bu muhtarlıklar çok hızlı bir şekilde büyüyen ilçemizde halkın sorunlarını çözebilmek için büyük bir gayretle çalışmaktadırlar” diye konuştu.