Dolar 32,3766
Euro 35,0173
Altın 2.325,42
BİST 9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

15 Nisan 2022 12:59
A+
A-

Tekirdağ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tekirdağ’ın turizm açısından çok şanslı bir il olduğunu vurgulayarak, bu yıl 3 milyon ziyaretçi ve turist hedeflediklerini söyledi.
15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Valilik Binası Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Motosiklet Derneği üyeleri ve vatandaşların katılım gösterdiği tören, Tekirdağ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu bir konuşma yaptı.
TEKİRDAĞ’DA YOK YOK!
Harika bir günde harika bir memleket olan Tekirdağ’da Turizm Haftası’nı kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek sözlerine başlayan Hacıoğlu, Tekirdağ’ın turizm açısından çok şanslı bir il olduğunu vurguladı. Agro turizmi, eko turizm, doğal turizm, deniz-mağara-kültür/sanat-tarih-karavan-glamping-çadır gibi birçok turizmin Tekirdağ’da yapılabildiğini söyleyen Hacıoğlu, “Yok Yok ilimizde. Böyle bir güzelliği Cenab-ı Hak bizlere bahşetmiş” dedi.
FESTİVALLER İLE 1 MİLYON TURİST ÖNGÖRÜYORUZ
Tekirdağ’ın, İstanbul gibi dev bir kentin yanı başında olduğuna dikkat çeken Hacıoğlu, bunun avantajını kullanacaklarını ifade ederek, bu sene üç milyon ziyaretçi ve turistin geleceğini öngördüklerini söyledi. Hacıoğlu, “Bu sene festivaller yapacağız; Kiraz, Keşkek, Karpuz, Kanola, Ayçiçeği, Lavanta festivalleri olacak. Bir milyon turisti bu festivallere bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
‘TÜRKİYE’NİN EN CENNET YERİ KASTRO’DUR’
Türkiye’nin en cennet yerinin Saray Kastro olduğunu ifade eden Hacıoğlu şöyle devam etti: “Orman Bakanlığı ile birlikte buraya bungalov kamp, karavan kampı ve glamping alanı yapmayı planlıyoruz. Sadece burası için 1 milyon turist öngörüyoruz. Şunu demeye çalışıyorum. Bugün olduğu gibi valiliğimiz, büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri, üniversitelerimiz, sivil toplum örgütleri ile hep beraber olursak bu hedefi daha da yukarıya çıkarabiliriz.”
‘TURİZM BU ÜLKENİN GELECEĞİDİR’
Hacıoğlu son olarak şunları söyledi: “2020 yılında Türkiye’nin ihracatı 225 milyar dolardı. Sadece turizm geliri 25 milyar olarak kayıtlara geçti. Neden bunu 50 milyon turiste çıkartmayalım? Geliri de 40 milyarın üzerini aşmayalım? Bacasız sanayinin ne kadar önemli olduğunu herkes anlasın diye bu haftayı yapıyoruz. Turizm bu ülkenin geleceğidir.”
Tören folklor gösterisinin ardından sona erdi.