Dolar 32,3882
Euro 35,1467
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

7 Mayıs 2022 15:01 | Son Güncellenme: 7 Mayıs 2022 15:03
A+
A-

CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz, geçtiğimiz günlerde Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in ortaya attığı “TESKİ Marmara Denizi’ne kanalizasyon atığı boşaltıyor” iddiasına ilişkin yanıt vermek üzere sahilde basın açıklaması düzenledi. Cüneyt Yüksel’in kendi yaptırdığı analiz sonucuna dayanarak denize kasıtlı bir şekilde kanalizasyon akıtıldığını ve denizin girilemez hale getirildiğini iddia ettiğini belirten Aycan Gündüz, iddiaları dayandırdığı belgenin ise mühürsüz olduğuna dikkat çekti.
Süleymanpaşa Belediyesi Cüneyt Yüksel’in iddiasına ilişkin şu açıklamayı yapan Aycan Gündüz, “Başkan Yüksel’in iddiaları neydi? Tekirdağ sahilde denizin kirli olduğunu, Büyükşehir Belediyenin arıtma tesislerini verimli çalıştırmadığını, denize pis su deşarj edildiği ve deniz kirliliği rakamlarının olması gerekenin onlarca kat üzerinde olduğunu iddia ediyor ve suçlamalarda bulunuyordu. Bu suçlamaları da, denizden aldığı bir numune ile yaptırmış olduğu tahlile dayandırıyordu” diyerek, Yüksel’in bu iddiayı kendi yaptırdığı analiz sonucuna dayandırdığına ve alınan belgenin üzerinde herhangi bir mühür bulunmadığına dikkat çekti.
2014 senesinden sonra Büyükşehir statüsü alan Tekirdağ’da CHP’li Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın başkanlığında büyük bir altyapı çalışması başlatıldığını hatırlatarak, kanalizasyon ve yağmur sularının birbirinden ayrılarak, arıtma tesislerinde toplanması ve atıldıktan sonra deşarjının sağlandığına vurgu yaptı.
Aycan Gündüz, Cüneyt Yüksel’in asılsız iddialarla Süleymanpaşa’ya zarar verdiğini kaydederek,
“Turizim kenti olmaya çalışan mavi gözlü ilçemizin kimliğini zedelediğini, yaşadığımız ekonomik krizde önümüzdeki yaz dönemini sabırsızca bekleyen esnafımızı ve turizmden bir şekilde ekmek yiyecek hemşehrilerimizi mağdur ettiğini ve ekmeğine taş koyduğunu göremiyor mu? “ diye konuştu.

Süleymanpaşa Belediyesi’nden jet hızıyla yanıt
Aynı açıklamada bu kez CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz, Süleymanpaşa Belediyesi’nin usulsüz uygulamalar sonucunda denizi kirlettiğini ve bu durumun tespit edildiğini kaydetti. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından ise bu iddialara jet hızıyla yanıt geldi. Sahildeki programa gelen Süleymanpaşa Belediyesi’ne bağlı personel, TESKİ’nin raporunu CHP’li İlçe Başkanı Aycan Gündüz’ün yanında basına dağıtarak, iddiaların asılsız olduğu mesajını verdi.
CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz’ün iddiaları şu şekilde;
Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Perşembe pazarına inşa edilen tuvaletin giderinin o bölgedeki yağmur suyu giderinde bağlandığını ve buradan da hiçbir arıtmaya uğramadan denize verildiğini söyledi. TESKİ tarafından bu durumun tespit edildiğini kaydeden
Aycan Gündüz, “Süleymanpaşamızın maalesef ki hataları saymakla bitmiyor” diyerek sözlerine devam etti.
Gündüz, sahildeki Vagon kafenin ihtiyacı olan suyu Büyükşehir Belediyesinin bölgedeki yeşil alanı sulamak için kullandığı su hattına saplama yaparak karşıladığını belirterek, kaçak su kullandığı için Vagon Kafenin suyunun kesildiğini ve cezai işlem uygulandığını ifade etti.
Son olarak Süleymanpaşa Belediyesi’ne bağlı çay bahçesinin lavabo, mutfak ve işletme pis su giderinin denize verildiğini iddia eden Gündüz, Büyükşehir Belediyesi zabıtası tarafından bu durumun belgelendiğini belirterek, “Kendilerine süre verilmiş ve gereken süre içerisinde kusurları giderilmemiş, bu nedenle de cezai işlem uygulanmış bir konudur” dedi.
Aycan Gündüz’ün bu iddialarına Süleymanpaşa Belediyesi tarafından TESKİ raporuyla anında yanıt geldi. Basın açıklamasının yapıldığı alana gelen belediyeye bağlı personel TESKİ raporunu basına verdi. TESKİ’nin 23 Nisan 2022 tarihli raporunda,
Süleymanpaşa Aile Çay Bahçesi Sahil Şubesi, iskele şubesi ve Vagon Cafe’nin ‘evsel nitelikli atıksuların kanalizasyona bağlı olduğu tespit edilmiştir” ifadelerine yer veriliyor.