Dolar 32,3401
Euro 35,1021
Altın 2.310,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

4 Haziran 2022 19:38
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ’da devlet yatırımlarının durduğunu belirterek, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Tekirdağ Milletvekili olmasına rağmen, şehirde birçok eksiğin olduğunu söyledi. Partizanlık yapıldığına dikkat çeken Öztrak, “CHP’li belediyelerin çalışmaması için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.
Partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı binasında, yerel basın ile bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ’a ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Tekirdağ’da devlet yatırımlarının durduğunu belirten Öztrak; “Garanti verilen, yandaş müteahhitler çalışmıyor.
Burada, garantili yol yok. Kendi hallerini görmüyorlar, bizim belediyelerimize demediklerini bırakmıyorlar.
Belediyelerimizin de iş yapamamaları için ellerinden gelenleri yapıyorlar. Benzine, mazota yapılan zamlardan sonra belediyelere verilen bütçelere bakın. Belediye kendi imkânlarını zorlamak istediğinde de çıkardıklara zorluklara bakın. Ne yaparlarsa yapsınlar. Belediyelerimiz ellerinde ki imkânlarla en üst seviyede hizmet vermeye devam edecektir” dedi.
yaptıkları diğer arıtmanın faturasını Büyükşehir Belediyesi’nin önüne koyduğunu ifade eden Öztrak, “Baraj yapıyorlar, barajdan suyu şehre veriyorlar. Barajdan verdikleri suya Büyükşehir Belediyesi ne zaman zam yapsa DSİ’de Büyükşehirden alacağı payı arttırıyor. Tefecilik yapıyor. Zam yaptığı an ödeyeceği kredi taksitlerini artırıyorlar. Tekirdağ’da suların büyük kısmı yeraltında pompa ile çıkıyor elektrik fiyatları her arttığında maliyetlerde artıyor” diye konuştu.
Tekirdağ nasıl Avrupa kenti olacak?
Tekirdağ’ın kıyılarının parsellenmesine ilişkin de konuşan Öztrak, “En güzel sahillerini Tekirdağ’a kapattılar. Arkadan göremiyorsunuz koca koca binalardan. Bunlar devlet binaları; adliye binası emniyet binası! En güzel sahilleri dolduruyorlar. Böyle yaparsak Tekirdağ nasıl Avrupa kenti olacak?
Öztrak, Trakya Bölgesi’nin Dünya’da üretim üssü olabilecek bir bölge kapasitesine sahip olduğunu ancak yanlış yönetim nedeniyle fırsatların değerlendirilemediğini sözlerine ekledi.
Partizanlık yapılıyor
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Öztrak; “TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüşüyor musunuz?” sorusuna ilişkin şunları kaydetti. Son zamanlarda görüşmedik. Görüşürsem, Tekirdağ’ın eksikliklerini söylerim.
Buradan Meclis Başkanı çıkacak. Ama; bu kadar eksik gedik olacak. Burada son derece partizan uygulamalar görüyorum. Rumeli iskelesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’na 80 bin lira kira teklif edildi.
Ona vermediler. İlçe belediyesine 20 bin liraya verdiler. Ben zamanında Afyon’u gördüm. Afyon’da milletvekillerinin nasıl el ele tutuşup, Afyon’u gerçekten bir termal şehri, hayvancılık ve turizm merkezi haline getirdiklerini gördüm. Tekirdağ’da böyle bir şey yok. Burada, sen o partidensin, sana bir şey yok. Sen, bu partidensin, sana var. O zaman görüşmenin de bir anlamı yok.

Aygun, iddialara yanıt verdi
Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’un tohum ticaretine ilişkin soruları da yanıtlayan Öztrak; “Aygun, milletvekilliği görevini icra etmesi nedeniyle şirketini eşine devretti ve tohumları da Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne değil, Tarım Kredi Kooperatifine ihaleyle satıyor. Bunun, etik olmayan hiçbir yanı yok. Sattığı malın, fiyatı ve ne olduğu belli. Burada açık ve şeffaf yapılan bir iş var.
Kendi işletmesinden, kendi bakanlığına temizlik malzemesi aldırmak ile bu aynı şey değil. Bunu manipüle etmenin bir alemi yok” sözlerini kaydetti.