Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni Düzenlendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni Düzenlendi
30 Ekim 2021 10:56
A+
A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni, Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın ev sahipliğinde Süleymanpaşa ilçemizde bir otelde yapıldı.
Kabul Töreni, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın davetlileri karşılamasıyla başladı.
Ardından “Adım Adım Cumhuriyete Giden Yol” adlı kısa film gösterisi izlendi.
Kısa film gösterisinin ardından konuşan Vali Yıldırım; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.
Cumhuriyet; Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı sosyal dönüşüm hamlesinin de adıdır.
Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet; Milletin kendisidir. Türk Milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Cumhuriyetimizin temel hedefi; görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur.
Bu ülkede yaşayan herkes hürdür, hukuk önünde eşdeğer vatandaştır; temel hak ve özgürlükler kanunlarla çerçevesi çizilen bir sistem içerisinde özgürce kullanılabilmektedir. Herkes, ortak geçmişi ve ortak geleceği paylaşmaktadır. Herkes, tasada, kederde ve sevinçte ortaktır. Devlet, halkın devletidir. Üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı Millet iradesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu “Egemenlik; kayıtsız, şartsız milletindir” ilkesi, devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Bütün bunların teminatı; Cumhuriyettir.
Ülkemiz, üzerinde bulunduğu coğrafya itibarı ile politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahiptir. Bu nedenledir ki; binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan insanlar üzerinde hep plan üstüne plan yapılmış, oyun içinde oyun oynanmıştır. Lakin her zaman Hakk’ın ve hakikatin yanında olan Devlet ve Milletimiz, şer odaklarına karşı daima galip gelmiştir ve her daim galip gelecektir.
Cumhuriyetimiz 98. Yılında, Milletimizin sahip olduğu Vatan, Millet ve Bayrak sevgisi, insan haklarına saygı ve adalet gibi köklü devlet gelenekleri, daha nitelikli hale gelen insan kaynakları, teknolojik yenilikleri sürekli özümseyen ve adapte olan sanayi alt yapısı, bilimsel düşüncenin sürekli geliştiği akademik kurumları ve dosta güven, düşmana korku veren Milli Ordusuyla geleceğe güvenle bakmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti, aleyhte çalışanların beyhude çabalarına karşın, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olarak verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir.
Bu, büyük ve anlamlı günde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan sevgisi ile canlarını, gözlerini kırpmadan veren kahraman silah arkadaşlarına, vatan savunmasında ve demokrasi mücadelesinde kanlarını ay yıldızlı bayrağımıza veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Nice 29 ekimlere, nice 98 yıllara” dedi.
Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Grubu birbirinden güzel eserlerden oluşan bir dinleti sundu.
Kabul Töreni Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın davetlileri uğurlamasının ardından sona erdi.