Dolar 32,3326
Euro 35,1252
Altın 2.303,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

1 Eylül 2022 16:04
A+
A-

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi denize açılacak balıkçılara destek olmak ve onlara bereketli bir yıl dileğinde bulunmak amacıyla Balık Avı Sezonu Açılış Töreni düzenledi.

Süleymanpaşa ilçesindeki Kumbağ Limanı’nda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından etkinliğe katılan vatandaşlara balık ekmek ikramı yapıldı.
Sezonu Açılış Töreni’nin açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Fatih Bakanoğulları gerçekleştirdi.
Bakanoğlları konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılık alanında yaptığı hizmetlerden söz etti.

Başkan Albayrak, “2022 Yılı Balık Avı Sezonu Açılışının Hayırlı Olması Temennisiyle Tüm Balıkçı Esnafımıza Bereketli Ve Bol Kazançlı Bir Yıl Diliyorum”
Törende konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Sevgili hemşehrilerim, Denizlerimizin bereketini sofralarımıza taşıyan çok değerli balıkçılarımız, 2022 yılı Balık Avı Sezonunun açılışını birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Küresel balıkçılık krizi, COVİD-19 Salgını ve ekonomik kriz nedeniyle deniz ürünleri sektörü zor bir dönemden geçiyor. İşte böyle bir dönemde, aylar süren bekleyişin ardından yeni av sezonunun açılışını gerçekleştiriyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Balık Avı Sezonu açılış etkinliğimizin iyi bir başlangıca vesile olmasını diliyoruz.
Ekmeğini denizden çıkaran siz değerli emekçilerimizin yanındayız. Süleymanpaşa Su Ürünleri Halimizde sizlere en iyi hizmeti vermeye devam ediyoruz. Balıkçılık malzemesi desteğimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek.
Açılışını gerçekleştirmekte olduğumuz 2022 yılı Balık Avı Sezonu Açılışının hayırlı olması temennisiyle tüm balıkçı esnafımıza bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum. Vira bismillah. Rastgele…” dedi.
Balık Avı Sezonu Açılış Töreni yapılan konuşmaların ardından edilen dualar eşliğinde bereketli bir yıl dileği ile balıkçı tekneleri denize uğurlandı. Balık Avı Sezonu Açılış Töreni Coşkun Çelik ve Orkestrası’nın konseri ile son buldu.