Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 21°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

384 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK

384 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK
24 Kasım 2022 11:53
A+
A-

Çerkezköy Belediyesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Tekirdağ Doğa Koleji işbirliği ile Veliköy Ağaçlandırma Alanı’nda fidan dikim etkinliği düzenlendi.
Fidan dikim etkinliğine Belediye Başkanvekili Erdal Zengin, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı ve Enver Bayram, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Can Burak Özkal, TEMA Vakfı Çorlu Temsilcisi Ahmet Cömert, Tekirdağ Doğa Koleji öğretmen ve öğrencileri ile Çerkezköy Belediyesi çalışanları katıldı.
Etkinlik öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanvekili Erdal Zengin, “Namık Kemal Üniversitesi ve Tekirdağ Doğa Koleji işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz fidan dikim etkinliğine hoş geldiniz. Bugün burada TEMA temsilcileri ve minik öğrencilerimiz ile birlikte 384 adet fidanı toprakla buluşturuyoruz. Daha yeşil, daha yaşanılabilir bir Çerkezköy için çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile bugün burada bizlerle birlikte bu etkinliğe katılan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Etkinlikte konuşan TEMA Vakfı Çorlu Temsilcisi Ahmet Cömert ise, “Bugün burada dikilecek olan fidanların ismi çam fıstığıdır yani fıstık çamı. Bu ağaçlar fıstıkları şu anda piyasada en pahalı olan fıstık türünün ağaçlarıdır. TEMA’ya üye olmak bir ayrıcalık. Ben hem sizlere, hem de sizleri buraya getiren öğretmenlerinize TEMA Vakfı adına çok teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra etkinlik hakkında bilgiler veren NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Can Burak Özkal, “Bugün Çerkezköy Belediyemiz ve Tekirdağ Doğa Koleji’nin destek ve katkılarıyla 384 fidanımız toprakla buluşuyor” ifadelerini kullandı. Burun Çerkezköy Mobil Uygulaması hakkında da bilgiler veren Özkal, “Proje kapsamında vatandaşın çevresel bildirimlerini bir mobil uygulama vasıtasıyla iletebildiği bir platform oluşturduk. Çerkezköy Belediyemizin ilgi ve talebine karşılık Burun Çerkezköy Mobil Uygulamasını gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız bu uygulama sayesinde hava kirliliği şikayetlerini iletebiliyorlar” dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılar, minik öğrencilerle birlikte fıstık çamı fidanlarını toprakla buluşturarak can sularını verdiler.