Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Çanakkale Zaferi, tarihe altın harflerle yazılmış güçlü bir direniş, büyük bir destandır

Çanakkale Zaferi, tarihe altın harflerle yazılmış güçlü bir direniş, büyük bir destandır
18 Mart 2023 11:02 | Son Güncellenme: 18 Mart 2023 11:03
A+
A-

Tekirdağ Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Yel 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bir Milletin özgürlük ve vatan için gerektiğinde neleri feda edebileceğinin; kadını, erkeği, çocuğu genci ve yaşlısıyla varoluş mücadelesinin en büyük örneği Çanakkale zaferinin 108. yılını kutlamanın haklı gurunu yaşamaktayız.

Çanakkale, Türk Milleti olarak vatanımıza, hürriyetimize, bizi biz kılan mukaddes değerlere bağlılığımızın timsalidir.

Tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu abideleştirdiği zaferdir.

Çanakkale Zaferi, tarihe altın harflerle yazılmış güçlü bir direniş, büyük bir destandır. Çanakkale, bizim ruhumuz, gururumuz; ilham kaynağımız, dayanağımızdır.

Milletimiz, Çanakkale’de ‘iman varsa imkân vardır, yeis yoktur’ diyerek, ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla sadece bir vatanı kurtarma mücadelesi vermedi, günümüzde daha iyi anlaşıldığı üzere gelecekteki Türkiye’nin temellerini de attı.

“Çanakkale Geçilmez” dedirten aziz milletimiz, 108. yıl önce olduğu gibi bugün de aynı şekilde her türlü tehlikeyi ve tehdidi yok edebilecek güç ve kararlılıktadır. Dün olduğu gibi bugünde Çanakkale şehitlerinin torunları olarak, istiklalimizden, istikbalimizden ve özgürlüğümüzden hiçbir şekilde taviz vermedik, vermeyeceğiz.

Bugün vatanımız varsa, bayrağımız dalgalanıyorsa, ezanımız susmuyorsa üzerinde yaşadığımız bu mukaddes topraklara vatan diyebiliyorsak; bu şehitlerimiz sayesindedir. Onlar ki, bağımsızlığımız uğruna sadece nefislerinden değil, nefeslerinden bile feragat etmişlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”