Dolar 32,1809
Euro 35,1005
Altın 2.511,89
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Az Bulutlu
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C
Per 24°C

5 BİN TL İKRAMİYEYE TEPKİ: SADAKA BİLE DEĞİL!

5 BİN TL İKRAMİYEYE TEPKİ: SADAKA BİLE DEĞİL!
10 Ekim 2023 12:47 | Son Güncellenme: 11 Ekim 2023 10:33
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapma kararını “sadaka” bile değil şeklinde değerlendiren 2021 Tüm Emekliler Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Resul Mustafa Taşkıran, 5 bin TL’lik ikramiye bir parmak bal çalmak için verildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası 5 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu. Bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak 5 bin TL ödemeden emekli olup çalışanlar ise yararlanamayacak.

Karara 2021 Tüm Emekliler Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Resul Mustafa Taşkıran tepki göstererek, “Hükümet’in bize vermiş olduğu 5 bin TL’lik ücreti sadaka olarak bile kabul etmediklerini söyledi.

‘HÜKÜMET’TEN ARTIK BİR BEKLENTİMİZ YOK’

Taşkıran, “Biz, sendika olarak temmuz zammından sonra Hükümet’ten artık bir şey beklemediğimizi söylemiştik zaten. 5 bin TL sadece sesi kesmek, bir parmak bal çalmak için. Aralık ayında yapılması planlanan zamdan da hiçbir şey beklemiyoruz çünkü hükümet kontrolündeki TÜİK’in vereceği enflasyon oranı bizi tatmin etmiyor” dedi.

‘EMEKLİLER SENDİKAL HAKLARINI KAZANMALI’

Emeklilerin kurtuluşunun sendikal hakların kazanılması ve toplu sözleşme masasına oturulması olduğunun altını çizen Taşkıran,  “Emekliler gerçek hakkını ancak o zaman alacaktır. Mücadelemiz de bunun için.  Toplu sözleşme yapmadan hiçbir mücadele kazanılmaz bunun bilincindeyiz” diye konuştu.

‘UCU UCUNA GEÇİNMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Taşkıran şöyle devam etti: “Hükümeti destekleyen emeklilere de ben şaşırıyorum, nasıl geçiniyorlar nasıl geçinemiyorlar bilmiyorum. Bütçe önemli,  geçim kaynakları daralmış vaziyette! Ben 7.500 TL maaş ile geçinen bir emekliyim. 5 bin TL kira veriyorum, eşim de emekli olmasa ve ben üç iş yapmamış olsam icralık olurum, kredi kartlarımız zaten şişik. Ucu ucuna kredi kartlarını takla attırarak geçinmeye çalışıyoruz.”

‘ANKARA’DA ALANLARA ÇIKACAĞIZ’

Taşkıran son olarak şunları kaydetti: “Sendika olarak, sendikal haklarımızı kazanmak ve toplu iş sözleşmesi masasına oturmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kasım ayında Ankara’da büyük bir miting düzenleyerek alanlara çıkacağız. Tekirdağ olarak biz de çok yakında alanlarda olacağız.”


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

ETİKETLER: , , ,