Dolar 32,3277
Euro 35,1006
Altın 2.305,35
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

AKP EMEKLİLERE SEFALETİ LAYIK GÖRÜYOR

AKP EMEKLİLERE SEFALETİ LAYIK GÖRÜYOR
11 Ekim 2021 12:45
A+
A-

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu milyonlarca emeklinin açlık sınırının altında maaşlarla geçinmeye çalıştığını belirterek “AKP emeklilerimizi sefalete layık gördü. Avrupalı emekliler ülkemizde tatil yapıp eğlenirken, bizim emeklimiz iş bulabilirse çalışmak zorunda. Emeklimiz yoksulluk içinde yaşıyor, kara kışın nasıl geçeceğini düşünüyor” dedi.
Son günlerde tekrar gündemde öne çıkan 3600 ek gösterge tartışmalarına değinen Doç. Dr. Gaytancıoğlu “AKP genel başkanı çıkmış ‘3600 ek göstergeyi biz veririz’ diyor. 20 yıldır niye vermediniz? İktidarsınız, üstelik tek adam iktidarısınız. Elinizden tutan mı var? Yandaşa para aktarmak olsaydı bir saat bile sürmezdi. 3600 ek göstergeyi ilk olarak CHP gündeme getirdi. Şimdi yine biz söyleyince panik olup “yapacağız, yapacağız” diyorlar.
Kış aylarının zam sağanağı altında emekliler için daha zor, soğuk ve yarı aç geçeceğine vurgu yapan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kış zamlarla geliyor. Gıda fiyatları uçmaya devam edecek. Elektrik, doğalgaz, kömür aldı başını gitti. Emeklinin bunları karşılamaya gücü yetmiyor. AKP hayatlarının en rahat dönemini yaşamaları gereken emeklilerimize sefaleti uygun buldu.
Milyonlarca emekli ve dul, yetim aylığı alan asgari ücretin bile altına paralara geçinmek zorunda. AKP genel başkanına göre her şey yolunda. Maaşlar çok iyi. Avrupalılar bizi kıskanıyor. Gitsin bunları Pazar artıklarını toplayıp karınlarını doyurmaya çalışan vatandaşlarımıza anlatsın. Bu millet ‘saraydan mas
allar’ dinlemekten bıktı. Avrupalı emekli ülkemize gelip uzun tatillerle rahat yaşarken bizim emeklilerimiz torununa üç kuruş harçlık veremiyor.
3600 ek göstergede hala ‘yapacağız’ diyorlar. Bugün emekli az da olsa iki bayram ikramiyesi alabiliyorsa CHP sayesindedir. AKP’ye vatandaş lehine bir iş yaptırmak için sağır sultana duyurmak lazım. 3600 ek göstergeyi de biz getireceğiz.
Hiçbir emeklimiz asgari ücretin altında maaş almayacak. Vatandaşımızın çalışırken aldığı maaşlardan kesilen paralarla ödenen emekli aylıkları insanca bir yaşama yetecek düzeyde olacaktır.
Kışın emeklilerini soğukta battaniyelere sarılarak oturmak zorunda bırak bir iktidarın insanı bir yanı da kalmamıştır. Türkiye’nin her yurttaşını insanca yaşatacak kaynakları vardır. Önemli olan bu kaynakların nasıl kullanılacağına, kimlere gideceğine karar vermektir. İsterseniz AKP gibi bir avuç yandaşa kaynak aktarırsınız ya da iktidara geldiğimizde bizim yapacağımız gibi kaynaklarınızı emekliye, işçiye, memura, çiftçiye, gençlere aktararak Türkiye’mizi refaha kavuşturursunuz.”